Λύγισε για τη Μακεδονία ο Ντίνος Καρύδης – Έπαθε έμφραγμα στο συλλαλητήριο


Σε Μονάδα Εμφραγμάτων νοσηλεύεται ο Ντίνος Καρύδης, που κατέρρευσε εν μέσω των επεισοδίων στο Σύνταγμα

Από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν ο Ντίνος Καρύδης, όταν έφευγε από το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάει στην πλατεία Συντάγματος με τη φίλη του και συνάδελφό του Γωγώ Ατζολετάκη, ότι μερικές ώρες αργότερα θα… λύγιζε εν μέσω των επεισοδίων, πιέζοντας με το χέρι του το μέρος της καρδιάς.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης και πατέρας της ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και κατέρρευσε, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν από τη Βουλή τους διαδηλωτές. «Ο Ντίνος έπαθε καρδιακό επεισόδιο και βρίσκεται στο νοσοκομείο από το Σάββατο, μετά τη διαδήλωση στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία. Τα χημικά που έπεσαν εκεί ήταν μάλλον η αιτία…» δήλωσε χθες στην «Espresso», εμφανώς ταραγμένη, η σύζυγός του Τζούλια Αργυροπούλου σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, αποφεύγοντας τις περισσότερες λεπτομέρειες.

Ασθενοφόρο μόλις έχει παραλάβει τον Ντίνο Καρύδη, ενώ τον συνοδεύει η Γωγώ Ατζολετάκη. Ένθετη: ΧΗΜΙΚΑ • Με δακρυσμένα μάτια ο ηθοποιός

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν περίπου 19.30 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν άρχισε η ένταση στην πλατεία Συντάγματος και οι άντρες των ΜΑΤ κατέφυγαν στην εύκολη λύση της ρίψης χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Στην καρδιά των γεγονότων βρέθηκαν ο Ντίνος Καρύδης με τη Γωγώ Ατζολετάκη, όπως και ο υπογράφων το κείμενο. Λίγη ώρα μετά, ένα ασθενοφόρο με αναμμένους τους φάρους έφτασε στο κάτω μέρος της πλατείας και με τη βοήθεια δύο τραυματιοφορέων ο Ντίνος Καρύδης μεταφέρθηκε προς το σημείο όπου είχε σταματήσει το όχημα ένας διαδηλωτής. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αναγνώρισαν και φώναξαν τ’ όνομά του: «Ο Ντίνος Καρύδης».

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ο ηθοποιός, πεσμένος στον ώμο της συναδέλφου του, μπήκε στο ασθενοφόρο αγκομαχώντας και προσπαθώντας με πολύ κόπο να πάρει αναπνοή. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δεν μπορώ να αναπνεύσω…» ήταν τα λόγια του, πριν οι τραυματιοφορείς τού βάλουν μάσκα οξυγόνου. Η Γωγώ Ατζολετάκη, μη ξέροντας τι να κάνει εκείνη την ώρα, έβαλε τις φωνές. Τότε οι τραυματιοφορείς τής ζήτησαν να μπει και η ίδια στο ασθενοφόρο μαζί με τον Ντίνο Καρύδη, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» από νοσοκομειακή πηγή, ο δημοφιλής ηθοποιός εισήχθη με πρόσθιο έμφραγμα στο «Γ. Γεννηματάς», το οποίο εφημέρευε το Σάββατο, και μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής. Εκεί υπεβλήθη σε μία νέα μέθοδο πρωτογενούς αγγειοπλαστικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συμβάν. Οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της επέμβασης και η κατάσταση του ασθενούς θεωρείται σταθερή. Η κλινική εικόνα του είναι καλή, αλλά ο ίδιος αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες.

Στη διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, συμμετείχαν και γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με ασπίδες, γκλομπ και χημικά στο πλήθος στα σκαλιά αριστερά και δεξιά της Βουλής. Ενας διαδηλωτής τραυματίστηκε, ενώ πολλοί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Ενταση επικράτησε και λίγο μετά τις 8, όταν διαδηλωτές παρέδωσαν στους αστυνομικούς έναν νεαρό που κουβαλούσε στην τσάντα του πέτρες και τις πετούσε στα ΜΑΤ.

Στις 9.30 μια ομάδα επιχείρησε να εισβάλει στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο και οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν με χημικά. Λίγο αργότερα διαδηλωτές επιτέθηκαν με ρόπαλα σε οχήματα βουλευτών που αποχωρούσαν μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας, αποκαλώντας τους «προδότες».


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!