Λαμία: Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία 20χρονου για ένα κουτάκι μπύρας


Αναβιώνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο Εφετείο  Λαμίας, το άγριο έγκλημα που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2012 στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, με θύμα έναν 20χρονο από τη Βουλγαρία που διέμενε στο Λοκρικό χωριό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το θύμα είχε διαπληκτιστεί στην πλατεία των Λιβανατών, με έναν ομοεθνή του που θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με έναν ακόμη φίλο του που τον είχε βοηθήσει στη συμπλοκή, προκειμένου να δικασθούν σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς είχε καταδικάσει τους δύο άνδρες σε ποινή κάθειρξης 9 ετών για την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, πλην όμως έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου του 2012. Ο ένας εκ των δύο δραστών, διαπληκτίστηκε στην πλατεία Λιβανατών με νεαρό από την παρέα του θύματος. Αφορμή του διαπληκτισμού ήταν ένα κουτί μπύρας, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν μεθυσμένος και ζητούσε να πιει κι άλλο. Ο 20χρονος έσπευσε να υπερασπιστεί το φίλο του και ο κατηγορούμενος τον έπιασε από το λαιμό, πλην όμως – αν και μεθυσμένος – κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με όλη την παρέα και έφυγε προς το σπίτι του δημιουργώντας όμως στο δρόμο νέο επεισόδιο με γνωστούς του θύματος.

Εκεί έφθασε και ο 20χρονος μαζί με την παρέα του και ακολούθησε συμπλοκή, στην οποία έλαβε μέρος και ο δεύτερος κατηγορούμενος που έμενε στο διπλανό σπίτι, αλλά και ένας τρίτος ομοεθνής τους που απαλλάχτηκε πρωτόδικα λόγω αμφιβολιών.

Αποτέλεσμα της άγριας συμπλοκής ήταν να πέσει βαριά τραυματισμένος από χτυπήματα με ξύλο και πέτρες στο κεφάλι ο 20χρονος, τον οποίο οι φίλοι του μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης. Ακολούθως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας και από εκεί διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, όπου κατέληξε τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου ζητάει την τιμωρία των ανθρώπων που έκοψαν βίαια το νήμα της ζωής του παιδιού τους, καθώς παρά την καταδικαστική απόφαση και χωρίς να τους έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό περί άμυνας, αλλά και της μειωμένης αντίληψης εξαιτίας της μέθης που επικαλέστηκε ο πρώτος των κατηγορουμένων, στη φυλακή παρέμειναν όλες κι όλες δύο ημέρες, κατά τη σύλληψη τους!

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!