Λέσβος: Δυο αστυνομικοί στο νοσοκομείο με τραύματα από σκάγια καραμπίνας


Τεταμένο είναι το κλίμα είναι στη Λέσβο με τις νέες πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας να αναφέρουν ότι επικρατεί πόλεμος ανάμεσα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και πολίτες στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δυο από τους συνολικά 45 τραυματίες αστυνομικούς έχουν τραύματα στα πόδια τους από σκάγια καραμπίνας. Οι δυο τραυματίες αστυνομικούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κάτοικοι κατήγγειλαν πως αστυνομικοί πυροβόλησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και βίντεο με πολίτες να κρατούν σφαίρες και να δείχνουν τραύματά τους.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στο newsbeast.gr ότι διερευνούν με επιφύλαξη τις καταγγελίες ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα στο Διαβολόρεμα της Λέσβου, ενώ κάνουν λόγο και για τραυματίες αστυνομικούς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ανακοίνωση της αστυνομίας, που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σήμερα, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραυματιστεί 45 αστυνομικοί και δέκα πολίτες.

Η κατάσταση στη Λέσβο παραμένει έκρυθμη. Στην Καράβα όπως και στο Διαβολόρεμα, σημειώθηκε πετροπόλεμος και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα ΜΑΤ μετακινήθηκαν ενώ οι κάτοικοι εκτόξευαν πέτρες, με την αγανάκτηση να είναι έκδηλη. Στην περιοχή άναψαν και φωτιές, στις οποίες έσπευσε η Πυροσβεστική.

Οι δύο περιοχές είναι «πύλες εισόδου» προς το σημείο όπου η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή κλειστής δομής για μετανάστες και πρόσφυγες. Tα μηχανήματα του στρατού ανέβηκαν χθες βράδυ, από στρατιωτικό δρόμο, από τη θέση Πετροβούνι, προκειμένου να ανοίξουν δρόμο για να ανέβουν και τα μηχανήματα έργου.

Το νησί βρίσκεται σε κινητοποίηση όλη την ημέρα, και νωρίτερα έγινε μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο από το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο.

 

newsbeast

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!