Λέκκας για χορό Ρίχτερ στην Κρήτη: Η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες


Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στο νότιο τμήμα της Κρήτης, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Από τις 2 Μαΐου, οπότε και εκδηλώθηκε ένας μεγάλος σεισμός της τάξης των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουμε μια πληθώρα σεισμών που εκδηλώνονται στο ίδιο σεισμογόνο χώρο και πρόκειται σίγουρα για μετασεισμούς», δήλωσε ο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Η σεισμική αυτή δραστηριότητα θα διαρκέσει και για τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως την ίδια ένταση και την ίδια συχνότητα.

Σχολιάζοντας τα σενάρια Τούρκου σεισμολόγου περί μεγάλου σεισμού στην Κρήτη που θα επηρεάσει και την Τουρκία, ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης δεν εντάσσεται στο ίδιο γεωδυναμικό πλαίσιο και είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Για την περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στην περίοδο του κορονοϊού, για «μια κρίση πάνω στην κρίση», όπως το χαρακτήρισε είπε πως ο ΟΑΣΠ είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια περίπτωση και πως έχει συντάξει ειδικά σχέδια για τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης.

Τέλος επιβεβαίωσε πως οι υψηλές θερμοκρασίες δε σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τη σεισμική δραστηριότητα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!