Λάρισα: Παπάς στο εδώλιο γιατί χτύπησε σύζυγο και κόρη


Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κλήθηκε χθες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία, να εκδικάσει μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, μόνο που στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ιερέας του νομού ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία της συζύγου του και της ενήλικης κόρης του.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr Ο καυγάς σημειώθηκε στις 18.30 προχθές το απόγευμα στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας, όταν ο ιερέας μετά από φρα­στική αντιπαράθεση με την κόρη του φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και χειροδίκησε – όπως καταγγέλθηκε χθες στο Δικα­στήριο – σε βάρος και της κόρης και της συζύγου.

Με αφορμή και τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε ο ιερέας «με τα χέρια και τα πόδια του» στις δύο γυναίκες, η παπαδιά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νο­σοκομείο, όπου ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και προχώρησε στη σύλληψη του ιερέα που ξημέρωσε κρατούμενος στο Αστυ­νομικό Τμήμα.

Μητέρα και κόρη καταθέτοντας χθες στο Δικαστήριο περιέγραψαν με λεπτομέρειες τον οικογενειακό καβγά, χωρίς να αποφευχθεί η ένταση ειδικά όταν η παπαδιά ζητούσε την κα­ταδίκη του συζύγου της, δηλώνοντας πως «δεν θέλω να σε ξαναδώ».

Ο ιερέας αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ξυλοδαρμού, σημειώνοντας ωστόσο το δικαίωμά του, ως γονέας να «μαλώσει» το παιδί του αναφέροντας τους λόγους της αντιπαράθεσης που έχει με την ενήλικη κόρη του, παραδεχόμενος ωστόσο πως «την έπιασα από το αυτί». «Αν δεν θα τη μαλώσω εγώ για αυτά που κάνει, ποιος θα τη μαλώσει;» τόνισε χαρακτηριστικά αρνούμενος για μια ακόμη φορά πως χτύπησε τις δύο γυναίκες.

«Βρείτε τα με πιο ήρεμο τρόπο, όχι με τη βία» παρενέβη η πρόεδρος τους Δικαστηρίου, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή του παπά. Τελικά το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε τον ιερέα με συνολική ποινή φυλάκισης ενάμισι έτους, αλλά με τριετή αναστολή. Με τον ιερέα να κοιτάζει απορημένος, μία προς το Δικαστήριο και μία προς τη γυναίκα του και την κόρη του για να αναρωτηθεί φωναχτά, λέγοντας «δηλαδή εγώ τώρα θα πάω φυλα­κή;» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει μάλλον την έκπληξή του για τις διαστάσεις που προσέλαβε τελικά ο οι­κογενειακός καβγάς.

Ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος τελικά με τον όρο ότι θα πρέπει να αναζητήσει τη συνδρομή κοινωνικών υπηρεσιών, μέσω συνεδριών με κοινωνικό λειτουργό κ.λπ. επειδή – όπως διευκρίνισε και η πρόεδρος στον απορημένο ιερέα – «υπάρχει ένταση στην οικογένειά σας και δεν τη χειρίζεστε σωστά, πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια» παραπέμποντας σε ειδικούς.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!