Κύκλωμα αστυνομικών πωλούσε διαβατήρια σε κακοποιούς έως και 40.000 ευρώ


Τεράστιο κύκλωμα στο οποίο βρίσκονταν και αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώθηκε από από τους «Αδιάφθορους« της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κύκλωμα οπού σύμφωνα με τις πληροφορίες έκαναν κουμάντο επίορκοι αστυνομικοί και «εξάγνιζε»  Αλβανούς κακοποιούς σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, εκδίδοντας δελτία ταυτότητας και διαβατήρια.

Κατά των έξι αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία σχηματίστηκε από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από σήμα της Interpol η οποία κατά τη διάρκεια συλλήψεων διαπίστωνε ότι οι συλληφθέντες είχαν πλαστές ελληνικές ταυτότητες.

Οι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε τμήμα της Αττικής αλλά και σε τμήμα ταυτοτήτων και διαβατηρίων και πολλές φορές δέχονταν αντίγραφα πλαστών διαβατηρίων και στη συνέχεια έβαζαν τη φωτογραφία του ενδιαφερόμενου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την μέχρι στιγμής έρευνα το κύκλωμα ζητούσε από 4.000 έως 40.000 ευρώ για την έκδοση της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Το ποσό άλλαζε αναλόγος; την δυσκολία που υπήρχε για την έκδοση του εγγράφου που ζητούσε ή το αδίκημα.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι το «πλυντήριο» των επίορκων αστυνομικών κακοποιών είχε «ξεπλύνει» 12 περιπτώσεις αλλοδαπών εκ των οποίων οι οκτώ μετά από αντιπαραβολή των στοιχείων τους στα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ και οι υπόλοιποι τέσσερις μετά από ενημέρωση των ξένων αρχών είχαν συλληφθεί στην Γαλλία, Ισπανία, Βουλγαρία και Ολλανδία για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και κλοπές ενώ άλλοι είχαν συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές και είχαν παραδοθεί στις αρχές της Ιταλίας και Μολδαβίας καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψής για διακίνηση ναρκωτικών και traffiking.

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομα της στην έρευνα, ενώ οι υπόλοιποι υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που μπορούσαν να εκδίδουν τα πλαστά έγγραφα.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε συνεργασία και με ξένες προξενικές αρχές. Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη στους αστυνομικούς για συγκρότηση και ένταξη σε οργάνωση και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.

Οι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!