Κρήτη: Στη φυλακή το ένα από τα δύο αδέρφια για την δολοφονία του κτηνοτρόφου


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 44χρονος που ομολόγησε την πράξη του και ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 39χρονος, οι δύο κατηγορούμενοι που περιγράφονται από την αστυνομία ως οι δράστες της δολοφονίας του Παντελή Δουρουντάκης στα Χανιά.

Τα δύο αδέρφια οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην Ανακρίτρια Χανίων. Yπενθυμίζεται ότι οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν εν μέσω ύβρεων από την οικογένεια του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη το πρωί της Παρασκευής, στην ανακρίτρια Χανίων. Η σύζυγος και η κόρη του 70χρονου ξέσπασαν οργισμένα με κατάρες κατά των δύο αδελφών.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα όταν η σύζυγος προσπάθησε να επιτεθεί στους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας του συζύγου της.

Εντοπίστηκε η σορός

Οι δικαστικές εξελίξεις έρχονται τη στγιμή που η αστυνομία εντόπισε σήμετα τη σορό του 70χρονου άνδρα. Συγκεκριμένα θαμμένο σε περιοχή της Αγιάς Χανίων βρέθηκε το αυτοκίνητο και το πτώμα του άτυχου ηλικιωμένου Παντελή Δουρουντάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων ομολόγησε στους αστυνομικούς και υπέδειξε το σημείο στο οποίο ήταν θαμμένος ο 70χρονος αλλά και το όχημα του.

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Με τον εντοπισμό της σορού του 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 07 Μάρτιου 2018 σε περιοχή του Δήμου Σφακίων και όπως προέκυψε είναι θύμα ανθρωποκτονίας, ολοκληρώνονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για την υπόθεση αυτή.

Η σορός εντοπίστηκε χθες (21.06.2018) το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, μαζί με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο είχε εξαφανιστεί ο 70χρονος. Στο σημείο μετέβησαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ιατροδικαστής.

Ως δράστες της ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν την 19.06.2018 από την ανωτέρω Υπηρεσία δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση (σχετ. Δελτίο Τύπου 20.06.2018).

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

 

 neakriti.gr


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!