Κρήτη – Κορονοϊός: 25χρονος που επέστρεψε από Ιταλία το νέο ύποπτο κρούσμα


Πιθανός κορονοϊός στην Κρήτη!  Ένας άνδρας 25 ετών, έφτασε στο νοσοκομείο Χανίων, το πρωί της Παρασκευής (28.02.2020) με συμπτώματα και υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νεαρός, ταξίδεψε στην Ιταλία, τις προηγούμενες ημέρες, ενώ είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα που διαχειρίζεται το νοσοκομείο Χανίων.

Ο 25χρονος προσήλθε μόνος του στο νοσοκομείο, δεν νοσηλεύεται αλλά υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ σε περίπτωση που νοσεί από τον ιό, θα εξετασθούν και τα άτομα του κοντινού του περιβάλλοντος.

Το άτομο είναι εκτός κτιρίου του νοσοκομείου, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιθανόν να βγουν σε δύο 24ωρα.

Λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού, όπως δήλωσε ο Υποδιοικητής 7η Υπε, Δημήτρης Αγαπίου, ακυρώνεται η άσκηση ετοιμότητας για τον κορονοϊό, η οποία θα γινόταν σήμερα…

 

“Το νοσοκομείο είναι έτοιμο, ώστε να αντιμετωπίσει κάποιο κρούσμα κορονοϊού. Γενικότερα, οι πολίτες πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να υπάρχει σωστή και έγκυρη ενημέρωση, επειδή συνεχώς έχουμε αλλαγές των δεδομένων. Ειδικά οι επαγγελματίες υγείας, θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς”, επισήμανε ο κ., Αγαπίου.

πηγή: e-kriti.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!