Κρήτη: Η εξαφάνιση ήταν δολοφονία. Θρίλερ με το πτώμα του 70χρονου


Για δολοφονία κάνει λόγο η αστυνομία αναφορικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά. Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ αφού άγνωστο παραμένει που βρίσκεται το πτώμα του ηλικιωμένου. 

Οι Αρχές πιστεύουν ακράδαντα ότι από την πρώτη ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του 70χρονου το πτώμα εξαφανίστηκε σε σημείο που δύσκολα θα εντοπιστεί. 

Τα δυο αδέρφια από τα Σφακιά που συνελήφθησαν για την υπόθεση αρνούνται κάθε εμπλοκή

Αστυνομικές πηγές ότι είχαν εξ αρχής υποψίες σε βάρος των δύο αδερφών λόγω των διαφορών με το θύμα αλλά περίμεναν κάποια στοιχεία. Αυτό που λένε είναι ότι έχει βρεθεί DNA των δυο στον χώρο της επιχείρησης του θύματος ενώ οι δύο ύποπτοι τέθηκαν και υπό τηλεφωνική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εμπλοκή των δυο αδερφών στην υπόθεση έχει προκαλέσει έκπληξη καθώς επρόκειτο για άτομα χαμηλών τόνων που δεν είχαν δώσει δικαιώματα.  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα δυο αδέρφια είχαν διαφορές με τον 70χρονο άνδρα.

Ενόψει της προσαγωγής τους στα Δικαστήρια των Χανίων έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία.

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τον θάνατο του κτηνοτρόφου. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Υπενθυμίζεται πως ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης είχε φύγει από το σπίτι του στην Χώρα Σφακίων με το αυτοκίνητο του, στις 7 του προηγούμενου Μαρτίου και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρεται : 

Συνελήφθησαν, χθες (19.06.2018), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε περιοχή του Δήμου Σφακίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων  εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συνδυαστικής και μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας, της ανωτέρω Υπηρεσίας σχετικά με την εξαφάνιση 70χρονου ημεδαπού την 07.03.2018 από περιοχή του Δήμου Σφακίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το χρονικό της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου

Ο 70χρονος Σφακιανός κτηνοτρόφος, πήρε αργά το απόγευμα εκείνης της Τετάρτης στις 7 Μαρτίου, το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στη Χώρα Σφακίων και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Από νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας  σήμανε συναγερμός στις αρχές που ειδοποιήθηκαν για την εξαφάνιση.

Στις έρευνες είχε πάρει μέρος και ελικόπτερο, το οποίο “χτένισε” κυριολεκτικά τον τόπο διαμονής του ηλικιωμένου, την ευρύτερη περιοχή και κάθε σημείο της ενδοχώρας στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις. Μοναδικό στοιχείο, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες των ερευνών και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ήταν ο εντοπισμός του στίγματος των δύο κινητών τηλεφώνων που φέρεται να είχε ο ηλικιωμένος την ημέρα της εξαφάνισής του.

Οι αρχές που για μήνες προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους εξαφάνισης και πλέον δηλώνουν πεπεισμένες πως τα κατάφεραν.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!