Κρήτη: Απατεώνες ξάφρισαν 31.000 ευρώ από δύο θύματα ‑ Έτσι έδρασαν


Δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες χτύπησαν οι απατεώνες του διαδικτύου σε διαφορετικές περιοχές της Κρήτης και τσέπωσαν συνολικά 31.000 ευρώ από τα ανυποψίαστα θύματά τους! Μεγαλύτερη ζημιά υπέστη ένας 43χρονος Αλβανός ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη Σητεία.
Ο αλλοδαπός είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αγγελία για να πουλήσει το αυτοκίνητό του και δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής.

Το θύμα πείστηκε να του δώσει τους κωδικούς της τραπεζικής κάρτας του, δήθεν για να καταθέσει το αντίτιμο, αλλά ο δράστης κατάφερε να μεταφέρει τμηματικά σε άλλους λογαριασμούς το συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ! Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη διενεργεί η Ασφάλεια Σητείας.

Αλλά και στο Ηράκλειο, έπεσε θύμα άγνωστου απατεώνα η 36χρονη ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος. Ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και την έπεισε να του δώσει τους κωδικούς e-banking της, δήθεν για να καταβάλει 200 ευρώ για δωροεπιταγή.

Όμως, η 36χρονη επιχειρηματίας διαπίστωσε με τρόμο ότι ο απατεώνας άρπαξε 8.000 ευρώ από τον λογαριασμό της και άλλα 3.000 ευρώ από έναν άλλο στον οποίο ήταν συνδικαιούχος. Την καταγγελία της ερευνά η Ασφάλεια Ηρακλείου.

e-radio

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!