Κορoνοϊός: Στην τελική ευήθεια για τη δωρεάν διανομή των self tests μέσω των φαρμακείων


Σε λίγες ημέρες τα self tests θα βρίσκονται στα φαρμακεία και κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί με τον ΑΜΚΑ του ένα κάθε εβδομάδα.
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Θα το κάνω κι εγώ πρώτη φορά όπως μπορείτε να το κάνετε από τον καναπέ του σπιτιού σας.

H Ρίτσα Φιλίππου έχει προμηθευτεί ήδη ένα self test σαν και αυτά που θα μπορούμε να βρούμε από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου στα φαρμακεία.

Το επιχειρεί για πρώτη φορά, τελικά η διαδικασία είναι απλή.

«Ανοίγω τη συσκευασία και τοποθετώ το υγρό που προέρχεται από την μπατονέτα. Και περιμένω το αποτέλεσμα. Έχουν περάσει 15 λεπτά και όπως βλέπετε το τεστ βγήκε αρνητικό».

Αν το τεστ βγει θετικό, ο πολίτης θα πρέπει να το δηλώσει στη νέα πλατφόρμα που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό να υπάρξει μία σαφής εικόνα της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Στη συνέχεια, όσοι είναι θετικού στον ιό θα παραπέμπονται σε ένα από τα 400 κέντρα δειγματοληψίας όπου θα γίνεται νέο covid test από ειδικούς.

Κάθε πολίτης θα δικαιούται 1 τεστ την εβδομάδα, 4 τεστ τον μήνα, δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να έχουν ενστάσεις και να ζητούν διευκρινίσεις.

Στόχος είναι να πραγματοποιούνται 10.000.000 την εβδομάδα. Self tests θα δικαιούνται ανήλικα παιδιά άνω των 14 ετών ενώ, θα δικαιούνται και οι εμβολιασμένοι.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!