Κορονοϊός: 50 εθελοντές ιδιώτες γιατροί ρίχνονται στη μάχη του ΕΣΥ


24 ώρες πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου που έδωσε ο υπουργός Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να μπουν την μάχη του κορωνοϊού, μόλις 50 έχουν ανταποκριθεί.
Λίγο περισσότεροι από πενήντα είναι μέχρι αυτήν την στιγμή οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας.

Τιμώντας τον όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη, ιδιώτες παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και αναισθησιολόγοι, μπαίνουν εθελοντικά στα χαρακώματα της πρώτης γραμμής του πολέμου ενάντια στον κορωνοϊό.

Γενική ιατρική επιστράτευση
Τουλάχιστον 200 εθελοντές γιατρούς κάλεσε να συνδράμουν το ΕΣΥ ο Βασίλης Κικίλιας.

Στον ιατρικό σύλλογο Αθηνών είναι εγγεγραμμένοι 1.500 παθολόγοι/πνευμονολόγοι/γενικοί ιατροί/αναισθησιολόγοι και ήδη έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους 48 εθελοντές.

Οι ιδιώτες γιατροί που θα εργαστούν στο ΕΣΥ θα αμειφθούν με 2.000 ευρώ, ενώ θα πληρωθούν επιπλέον τις εφημερίες.

Στον ιατρικό σύλλογο Πειραιά, από τους 320 ιδιώτες των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, οι 150 είναι 55 ετών και άνω, ενώ ακόμη 150 εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές και ήδη επικουρούν ασθενείς. Παρόλα αυτά, ήδη 5 γιατροί έδωσαν το παρόν.

«Αναγκαίο το ανάχωμα των ιδιωτικών ιατρείων»
Από την άλλη, ιδιώτες γιατροί που ήδη περιθάλπουν μεγάλο όγκο ασθενών, δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τα ιατρεία τους, θεωρώντας ότι αυτό θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Η διορία των 48 ωρών που έδωσε ο υπουργός Υγείας εκπνέει το βράδυ της Παρασκευής.

Τότε το υπουργείο θα κληθεί να αποφασίσει αν η επιστράτευση είναι η μόνη διέξοδος.

Λήγει το τελεσίγραφο για επιστράτευση
Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται αντιμέτωπα με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες όμως, η ανταπόκριση των γιατρών του ιδιωτικού τομέα στην έκκληση του υπουργείου Υγείας, δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, ενώ μάλιστα κομβικά αιτήματα του κλάδου, όπως η απαλλαγή από την ατομική αστική ευθύνη, έχουν ικανοποιηθεί.

Γιατροί, νοσηλευτές, τεχνολόγοι, καθαρίστριες, κάθε εργαζόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει με αυταπάρνηση «μάχη» από το δικό του μετερίζι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Τώρα, είναι η ώρα οι γιατροί της Αθήνας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, στηρίζοντας το ΕΣΥ, προτού να είναι αργά.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!