Κορονοϊός: Το εμβόλιο είναι εδώ, έφτασε – Το μήνυμα του Ευρωπαίου Διευθυντή του ΠΟΥ


Ακόμη μία Τετάρτη που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνει ζωντανά για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας, την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει πως και σήμερα καταγράφηκαν 2.186 νέα κρούσματα, 89 νεκροί και 613 διασωληνωμένοι.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως στην ενημέρωση θα συμμετέχει με μήνυμά του και ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Hans Kluge.

Μήνυμα απευθύνει και ο ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Hans Kluge.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο κ. Κικίλιας, προλογίζοντας τον Dr Hans Kluge, ο οποίος στέλνει το μήνυμά του για την πανδημία.

Ο ίδιος επεσήμανε πως αυτό που έχουμε ως βασικό όπλο είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα. Το εμβόλιο είναι εδώ, έφτασε τόνισε συμπληρώνοντας πως θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες.

 Ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέφερε:

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Όλοι λοιπόν πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις» είπε ο κ. Hans Kluge και τόνισε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης η ζημία θα είναι μεγάλη.

«Αυτό που έχουμε ως βασικό μέσο και όπλο αυτή τη στιγμή είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι εδώ. Επιπλέον πρέπει να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα».

 

 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!