Κορονοϊός: Στους 138 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε άνδρας στο ΝΙΜΤΣ


Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 138, καθώς κατέληξε ένας 84χρονος στο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο άνδρας ήταν ασθενής από την κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι και είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι υπέκυψε και ένας 90χρονος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

H μέση ηλικία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία Covid-19, ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι 36 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2534 .

Ακόμη 43 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Νέα συμπτώματα

Για μια σειρά νέων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Covid-19 στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα συμπτώματα ο καθηγητής είπε πως περιλαμβάνουν: κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης και πως εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!