Κορονοϊός – Σοκάρουν οι ειδικοί: "O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες"


Ερευνητές ειδικευμένου νοσοκομείου του Μιλάνου κατόρθωσαν να απομονώσουν την ιταλική εκδοχή του νέου ιού, ο οποίος “κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες” στην ιταλική χερσόνησο, σύμφωνα με τους ειδικούς που προσπαθούν να φθάσουν στην πηγή της επιδημίας.

“Η επιδημία δεν είναι πρόσφατη στην χώρα και ο ιός κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί πολλές εβδομάδες, πριν από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της νόσου”, εξήγησε σήμερα ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, η ομάδα του οποίου απομόνωσε το ιταλικό στέλεχος του ιού σε διάστημα μόνο τεσσάρων ημερών, στην τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24.

“Δεν πρόκειται για απίστευτη ανακάλυψη”, μάλλον “φυσιολογική για ένα εργαστήριο σαν το δικό μας”, αλλά αυτό “θα συμβάλει στην έρευνα για την δυναμική της επιδημίας στην Ιταλία”, δήλωσε ο καθηγητής Γκάλι, διευθυντής του νοσοκομείου Sacco και του Μιλάνου, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους.

Ο ιταλός καθηγητής δήλωσε πεπεισμένος ότι η μελέτη της ιταλικής εκδοχής του ιού “θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της επιδημίας και στην ανάσχεσή της”.

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, υπάρχουν περίπου 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προσθέτοντας ότι σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και κάποιοι που έχουν αποθεραπευτεί.

Ερωτηθείσα πόσα ακριβώς είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, η ίδια απάντησε: “Αυτή τη στιγμή έχουμε σχεδόν 60, αλλά είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται, όπως επαναλαμβάνουμε διαρκώς”.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτήν τη στιγμή ένα πακέτο κινήτρων, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να βελτιωθεί το φορολογικό πλαίσιο.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε παράλληλα ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια αυτήν τη στιγμή.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε επίσης ότι η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων δεν θα κάνει συστάσεις όσον αφορά ενδεχόμενη ματαίωση της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB στο Βερολίνο, η οποία προγραμματίζεται για τις 4 έως τις 8 Μαρτίου, και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές να αποφασίσουν γι’αυτό.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι η Γερμανία βρίσκεται στην αρχή μιας επιδημίας του νέου κοροναϊού, μετά τη διάγνωση νέων κρουσμάτων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να εντοπιστούν στην αρχική πηγή του ιού στην Κίνα

 

 

thetoc

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!