Κορονοϊός: Σε καραντίνα το χωριό Κέλλη – Για ποιες πόλεις σήμανε συναγερμό ο Χαρδαλιάς


Την παράταση του αυστηρού lockdown σε δύο δήμους της Δυτικής Αττικής, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, καθώς και σε ορισμένους δήμους της Κοζάνης ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

«Να εστιάσουμε σε Κοζάνη, Δυτική Αττική και Θεσπιές. Η εικόνα των περιοχών αυτών αξιολογήθηκε σε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου αποφασίστηκε η παράταση των επιπλέον μέτρων στους δήμους της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου έως και τις 6 Ιανουαρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι Αρχές προβληματίζονται από το αυξημένο ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Φλώρινα, αλλά και περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως το Κερατσίνι και το Ίλιον, καλώντας τους κατοίκους να τηρήσουν τα μέτρα.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Υπενθύμισε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!