Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Λιθουανία – Ένα ακόμη κρούσμα στην Ταϊλάνδη


Οι υγειονομικές αρχές της Λιθουανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία σε διεθνές επίπεδο.

Οι ελπίδες πως ο ιός θα μπορούσε να περιοριστεί μοιάζουν να εξανεμίζονται, με πολλές χώρες πλέον να επιδιώκουν να δημιουργήσουν απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού και εφοδίων και επενδυτές να τρέπονται σε φυγή προς ασφαλείς τοποθετήσεις εν μέσω των προβλέψεων για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Ταϊλάνδη, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι καταγράφηκε νέο κρούσμα, ένας 25χρονος ταϊλανδός τουριστικός οδηγός που επέστρεψε πρόσφατα από τη Νότια Κορέα, αυξάνοντας τα κρούσματα σε συνολικά 41.

Από τους ασθενείς, 28 έχουν αναρρώσει και επιστρέψει στα σπίτια τους και 13 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Δεν έχει καταγραφεί θάνατος στην Ταϊλάνδη μέχρι σήμερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο απολογισμός των νεκρών έχει σχεδόν φθάσει τους 2.800.

Στο Βιετνάμ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει τα ταξίδια χωρίς ανάγκη για θεωρήσεις διαβατηρίου για τους πολίτες της Νότιας Κορέας, χώρας που είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εστία του COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η πρεσβεία της Νότιας Κορέας στο Ανόι έλαβε ειδοποίηση σχετικά με την απόφαση αυτή της βιετναμικής κυβέρνησης, εξήγησε το Γιονάπ.

 

newsbeast

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!