Κορονοϊός: Νέα τεχνική εμβολιασμού – Τι αποκάλυψε ο Τσιόδρας για τη μέθοδο mRNA


Ένα νέο δοκιμαστικό εμβόλιο, το οποίο δημιουργεί έναν “ψευτοϊό” μέσα στον οργανισμό και τον αποτρέπει από το να νοσήσει, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

“Χθες άρχισε μελέτη εμβολίου στις ΗΠΑ που βασίζεται στην τεχνική Messenger RNA. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα τεχνική εμβολίων μέσω της οποίας κατά κάποιο τρόπο δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου ανθρώπου για το πώς να κατασκευάσει πρωτεΐνες που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ο ιός.

Έτσι το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, κάποιον ψευτοϊό. Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον πραγματικό ιό” είπε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία έκανε στις συμβουλές των επιστημόνων και απέτρεψε από την ενημέρωση των social media καθώς υπάρχουν πολλά fake news, ενώ στάθηκε και στην παγκόσμια ημέρα πλυσίματος των χεριών, η οποία είναι σήμερα, ευχαριστώντας για ακόμη μια φορά τους νοσηλευτές.

“Νομίζω πως όλοι μας πρέπει να είμαστε με μια αυξημένη επαγρύπνηση όσον αφορά την αλήθεια που αφορά τον ιό και όχι ψέματα, που μας στεναχωρούν λίγο στην αρχή, σαν ένα τσίμπημα εμβολίων, αλλά γεννούμε αντισώματα και δεν μας αγγίζουν.

Δεν κοιτάμε τα fake news, δεν προσηλωνόμαστε στα social media σε ό,τι αφορά τον ιό, αλλά προσηλωνόμαστε στην επιστήμη. Κι αυτό δεν θα μας αποσπά ποτέ από τον αληθινό στόχο μας, αυτό στον οποίο όλοι συμμετέχουμε. Αναζητούμε την αλήθεια η οποία θα μας ελευθερώσει από τον ιό” είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

Κορονοϊός: Τι αναφέρουν μελέτες για την προστασία ή όχι των καπνιστών

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!