Κορονοϊός: Μπαρ ζητεί από τους τακτικούς του πελάτες να προπληρώσουν τα ποτά τους ώστε να επιβιώσει


Αντιμέτωπο με την προοπτική του κλεισίματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ένα μπαρ στη Μαδρίτη απηύθυνε έκκληση στους τακτικούς του πελάτες με ένα βίντεο στα τέλη Οκτωβρίου ζητώντας τους να το βοηθήσουν να επιβιώσει προπληρώνοντας για τα ποτά τους.

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες το El miniBAR έχει λάβει 40.000 ευρώ από περίπου 400 τακτικούς του πελάτες, οι οποίοι πλήρωσαν προκαταβολικά για τα ποτά και τα σνακ τους με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να τα απολαύσουν στο μπαρ.

Ο ιδιοκτήτης του Νάτσο Μπούστος έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο με τους πελάτες που έχουν προπληρώσει ώστε να αφαιρέσει το ποσό από τις μελλοντικές τους παραγγελίες.

«Το El miniBAR είναι σαν δεύτερο σπίτι για εμένα, οπότε πιστεύω ότι είναι μια καταπληκτική ιδέα. Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ενταχθούν σε αυτή την πρωτοβουλία και να σώσουν τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης», δήλωσε ο Ιβάν Λόπεθ.

Το μπαρ που βρίσκεται στην πλατεία Mayor δίνει επίσης δώρα σε όσους είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν, ανάμεσά τους μπουκάλια σαμπάνιας, μάσκες με το λογότυπό του και πολύχρωμες γλάστρες, όπως αυτές που στολίζουν τη βιτρίνα του.

Με περισσότερο από 1,67 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού, περισσότερους από 46.000 θανάτους και μια οικονομία που εξαρτάται από τον τουρισμό, η Ισπανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης από την πανδημία covid-19.

«Ειλικρινά πηγαίνουμε άσχημα. Έχουμε πολλά προβλήματα, έλλειψη πελατών, μεγάλες δαπάνες και δεν θέλουμε να απολύσουμε τους 17 ανθρώπους που εργάζονται εδώ», δηλώνει ο Μπούστος στο βίντεο που ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο δείχνει τα άδεια τραπέζια του μπαρ.

Μόνο το μισό προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται, ενώ το υπόλοιπο έχει τεθεί σε αναστολή και λαμβάνει ένα μέρος του μισθού του από την κυβέρνηση. Η δουλειά έχει αρχίσει να αυξάνει τον τελευταίο καιρό.

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν περισσότεροι πελάτες, ίσως επειδή βάλαμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Αυτό που εύχομαι είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να βγουν με την οικογένειά και τους φίλους τους», είπε ο Μπούστος.

 

newsbeast

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!