Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 12χρονος – Δεκατρία παιδιά και βρέφη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων


Δεκατρία παιδιά και βρέφη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων με κορονοιό. Αναμεσά τους ένας 12χρονος που βρέθηκε θετικός για και  χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Ο 12χρονος  επρόκειτο να εισαχθεί για άλλο λόγο στην εντατική, ωστόσο το αγόρι βρέθηκε θετικό και νοσηλεύεται ιασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί μικρή αύξηση στις εισαγωγές νεογνών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του «Αγλαΐα Κυριακού» και του «Αγία Σοφία». Συγκεκριμένα, στο «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύονται πλεον 6 παιδιά με κορωνοϊό και στο «Αγία Σοφία» 3 παιδιά και 4 νεογνά.

Το αγόρι είχε εισαχθεί αρχικά στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση εγκεφαλικού εμπυήματος και όταν κρίθηκε αναγκαίο, από τους θεράποντες ιατρούς, ότι πρέπει να διασωληνωθεί για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του, έγινε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού (τυπική διαδικασία ελέγχου για την εισαγωγή περιστατικού σε ΜΕΘ) στο οποίο και βγήκε θετικό.

 Αυτό σήμανε «συναγερμό» στην ιατρική ομάδα που τώρα καλείται να διαχειριστεί δύο περίπλοκες καταστάσεις. Να σημειωθεί ότι το εγκεφαλικό εμπύημα αναφέρεται σε έναν θύλακας πύου που αναπτύσσεται μεταξύ της σκληρής μήτρας και του μεσαίου στρώματος των ιστών (αραχνοειδής ύλη) που καλύπτει τον εγκέφαλο.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!