Κορονοϊός-Γερμανία: Σκέψεις διακοπής των πτήσεων λόγω της μετάλλαξης


Η μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και ανησυχία στην Γερμανία η οποία μελετά το ενδεχόμενο της διακοπής της αεροπορικής κυκλοφορίας.

«Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού απαιτεί να εξετάσουμε και να συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα», ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται «οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι, κυρίως στα σύνορα με ζώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης μείωση της αεροπορικής κυκλοφορίας προς την Γερμανία σχεδόν στο μηδέν, όπως κάνει αυτήν την στιγμή το Ισραήλ», δηλώνει ο Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild.

«Ο πληθυσμός που στην Γερμανία αποδέχεται σημαντικούς περιορισμούς» απέναντι στην πανδημία, «περιμένει από μας να τον προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από μία έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

68% των Γερμανών πιστεύει ότι η κρίση της κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη κρίση της Γερμανίας από το τέλος του Β’ΠΠ

Μόνο το 13% των Γερμανών πολιτών πιστεύει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει φέτος στην προ κορωνοϊού καθημερινή ζωή, ενώ το 68% πιστεύει ότι η κρίση της κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη κρίση της Γερμανίας από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μόνο το 13% των Γερμανών πολιτών, δηλαδή ακόμη λιγότεροι από ό, τι στο τέλος του περασμένου έτους (Δεκέμβριος 2020: 18%), πιστεύει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει κατά τη διάρκεια του 2021 στην «συνηθισμένη» καθημερινή ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.Οι περισσότεροι που το πιστεύουν είναι οι νέοι κάτω κάτω των 30 ετών (26% ) και οι ψηφοφόροι του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) (31%).

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα έρευνας της εταιρείας Forsa η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) πιστεύει ότι θα συνεχίσει να ζει με τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του 2021.

Στο ερώτημα τι τους λείπει περισσότερο το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους λείπουν οι συναντήσεις με συγγενείς και φίλους.

Το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει επίσης ότι η κρίση της κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη κρίση της Γερμανίας από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 18% των πολιτών θεωρεί ότι η κοινωνική συνοχή έχει αυξηθεί από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού πριν από ένα χρόνο, το 41% ότι έχει μειωθεί και το 37% ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά.

Η πλειοψηφία των πολιτών (57%) ανησυχεί γενικώς περισσότερο για την πανδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειές του από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Μόνο το 7% ανησυχεί λιγότερο, ενώ για το 34% δεν πιστεύει ότι δεν άλλαξαν πολλά για να ανησυχούν λιγότερο ή περισσότερο.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών πολιτών (34%) ανησυχεί σήμερα περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο ότι θα μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Για τους μισούς περίπου πολίτες (51%), τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τον φόβο μόλυνσης από τον ιό.

Μόνο το 1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα προς το θετικό στην κοινωνία λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Το 26% πιστεύει ότι ορισμένα πράγματα έχουν εξελιχθεί θετικά. Το 46% πιστεύει ότι λίγα έχουν αλλάξει στην κοινωνία, και το 25% πιστεύει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!