Κορονοϊός: Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων, αργεί η αποκλιμάκωση


Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για περισσότερα από 3.500 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αριθμός που φαίνεται να βάζει «φρένο» στο άμεσο άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Αυξημένα τα κρούσματα και την επόμενη εβδομάδα

Μιλώντας στο MEGA, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι αυτή η αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων ήταν αναμενόμενη.

«Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ότι θα φτάσουμε και τα 5.000 κρούσματα».

Η κ. Γιαμαρέλλου σημείωσε ότι και την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα είναι αυξημένα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ΕΣΥ, ενώ «άμα μπει ο Απρίλης και ζεστάνει ο καιρός θα αρχίσουν αργά αργά να πέφτουν».

Ερωτηματικό μπαίνει στο άνοιγμα της αγοράς, αφού οι αριθμοί της πανδημίας θέτουν νέα δεδομένα σε κυβέρνηση και ειδικούς.

«Υπάρχει η ελπίδα»
Σχετικά με τις διακοπές του Πάσχα, είναι άγνωστο ακόμη πώς θα γιορτάσουμε φέτος, καθώς μέχρι τότε «δεν ξέρουμε τι θα γίνει».

Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά με το περσινό Πάσχα είναι ότι φέτος υπάρχουν τα εμβόλια.

«Κάθε μέρα αυξάνει το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζεται, πλησιάζουμε στην ανοσία της αγέλης».

Ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης όμως βρίσκεται στο συρτάρι, καθώς οι βαλβίδες αποσυμπίεσης που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση φαντάζουν αρκετές για την ώρα, με το ΕΣΥ να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας.

«Πρέπει να σφίξουμε τα ηνία και να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!