Κοροναϊός: Θρίλερ με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης


Μετά το «λουκέτο» σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και τα πανεπιστήμια για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού, αναμένονται αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία και των φροντιστηρίων. Όπως τόνισε στο ethnos.gr ,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών κ. Βαφειαδάκης, «περιμένουμε τις σχετικές οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο,τι μας πουν θα το κάνουμε. Προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των μαθητών». Όμως, πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι τα φροντιστήρια θεωρούνται χώροι μικρής διασποράς και είναι πιθανό να παραμείνουν σε λειτουργία. Εντούτοις, τα δεδομένα σχετικά με την πορεία του κοροναϊού στην κοινωνία αλλάζουν μέρα με την ημέρα και το θέμα θα επανεξεταστεί.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης 10/3, στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχώρησε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή. Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».
Απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τους ελέγχους του β´ τριμήνου στα δημοτικά

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!