Κοντοζαμάνης: Ο νόμος για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα εφαρμοστεί


Έκκληση στους υγειονομικούς έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, να εμβολιαστούν έναντι της covid-19, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι ” το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας” και ξεκαθαρίζοντας ότι για όσους δεν εμβολιαστούν ο νόμος θα εφαρμοστεί.

“Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις , ούτε μισόλογα και ναι μεν αλλά , ούτε και αστερίσκους”.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για την δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους για να μην βλάψουν την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας. Επιπλέον πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!