Καταγγέλοντας τα “στρατόπεδα εγκλεισμού”, Δημοκρατικοί βουλευτές και υποστηρικτές τους διέκοψαν μια συνεδρίαση επιτροπής του Κογκρέσου σήμερα, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ που έχει οδηγήσει στην κράτηση των παιδιών μεταναστών τα οποία χωρίζονται από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνονται στα σύνορα με το Μεξικό.

Με υπόκρουση το κλάμα ενός μικρού παιδιού, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρολντ Νάντλερ έσπασε το πρωτόκολλο και άρχισε να διαβάζει μια ανακοίνωση λέγοντας “τα παιδιά αυτά δεν είναι ζώα“. Οι Ρεπουμπλικανοί συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον κάνουν να σιωπήσει φωνάζοντας του ότι είναι “εκτός θέματος”.

Η Επιτροπή εξέταζε τους χειρισμούς του FBI στην έρευνά του για την υπόθεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Μετά τον Νάντλερ, γυναίκες με μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν τις εργασίες της Επιτροπής σηκώθηκαν και άρχισαν με τη σειρά τους να φωνάζουν “Οι οικογένειες πρέπει να μένουν ενωμένες”, μέχρι που οι αστυνομικοί του Καπιτωλίου τις οδήγησαν έξω από την αίθουσα.

Δείτε τη συνέχεια στο fortunegreece.com