Καμπανάκι Μαγιορκίνη: Ανησυχητική η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων


Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, δεν θα παραβρεθεί για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση παραβρίσκεται και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία θα μιλήσει για τα πρωτόκολλα ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, για την πορεία της πανδημίας, υπογράμμισε ότι είναι ανησυχητική η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Επιπλέον 287 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, 2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!