Καλώς ήλθε το δολάριο στη Σύρο! Ξεσάλωσαν τα ναυτάκια από τις ΗΠΑ


Τετραήμερο ξεσάλωμα στη Σύρο από το πλήρωμα πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ τόνωσε με πολλές χιλιάδες δολάρια την τοπική οικονομία

«Κορίτσια, ο στόλος!» φώναξαν στη Σύρο, όπου έκαναν… απόβαση, δεκάδες ναυτάκια από τις ΗΠΑ, θυμίζοντας σκηνές από τη θρυλική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου «Καλώς ήλθε το δολάριο», και ξεσάλωσαν για τέσσερις ημέρες!

Οσο το αμερικανικό πολεμικό σκάφος «USNS Carson City» παρέμενε ελλιμενισμένο στην Ερμούπολη, το πλήρωμά του τόνωσε τη νυχτερινή αγορά, καθώς οι Αμερικανοί αποδείχθηκαν και κουβαρντάδες και… αγαπησιάρηδες!

Οι 36 γεροδεμένοι ναυτικοί αποβιβάστηκαν με αστείρευτο κέφι στο ελληνικό νησί, έτοιμοι να περάσουν με αλκοόλ, γυναίκες και καλό φαγητό τις ελεύθερες ώρες που είχαν στη διάθεσή τους. Οι Αμερικανοί ένστολοι αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από καλοί πελάτες της ντόπιας αγοράς, και ειδικά των εστιατορίων και των μπαρ της πρωτεύουσας του νησιού, αφού, σύμφωνα με το cyclades24, ο τζίρος που έκαναν τα μαγαζιά ήταν αξιοσημείωτος.

Εντονη ήταν η παρουσία τους και στα πιο «ιδιαίτερα» νυχτερινά μαγαζιά, όπου συχνάζουν εντυπωσιακές γυναίκες, καθώς οι ναύτες πέρασαν απολαυστικές ώρες αφήνοντας τα… κολλαριστά δολάρια και τα ευρώ τους. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αποδείχθηκαν αχόρταγοι για σεξ, αφού επισκέπτονταν αυτά τα μαγαζιά κάθε βράδυ, κάνοντας τους υπευθύνους να τρίβουν χέρια τους!

Τα… ναυτάκια του υπερσύγχρονου ταχύπλοου του αμερικανικού στόλου μπορεί να μη βρήκαν στη Σύρο τα καμπαρέ της Τρούμπας του 1967, ούτε τον Γιώργο Κωνσταντίνου να κάνει τον διερμηνέα ή να προσπαθεί να μάθει αγγλικά στις κοπέλες, έμειναν όμως κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι. Αλλωστε, αυτός ήταν ο σκοπός της στάσης του «Carson City»: Η ολιγοήμερη χαλάρωση και η διασκέδαση του πληρώματος.

Εθιμοτυπική συνάντηση

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει η εθιμοτυπική συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο μεταξύ του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, του ακολούθου Αμυνας της αμερικανικής πρεσβείας Ρόμπερτ Παλμ, του κυβερνήτη του πλοίου Νίκολας Αντέμα και δύο αξιωματικών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Επισκέψεις ανάλογων πλοίων αναμένονται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και τους επόμενους μήνες, γεγονός που έχει ενθουσιάσει τους επιχειρηματίες (ιδιαίτερα των νυχτερινών μαγαζιών), αφού, όπως φάνηκε, μια τετραήμερη στάση του αμερικανικού στόλου κάνει θραύση.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!