Καλοκαίρι yes: Ο κακός χαμός στον αέρα της εκπομπής με τον δήμαρχο Γορτυνίας- «Μη με προκαλείτε τώρα»


Ο κακός χαμός επικράτησε σήμερα το πρωί στον αέρα της εκπομπής “Καλοκαίρι yes” ανάμεσα στους παρουσιαστές της εκπομπής και τον δήμαρχο Γορτυνίας, Ευστάθιο Κούλη.

Αφορμή για την ένταση αυτή, στάθηκε το θέμα που παρουσιάστηκε από την εκπομπή του Open με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την αναπαράσταση του εθίμου του αλωνίσματος  στη Γορτυνία Αρκαδίας. Ο δήμαρχος Γορτυνίας παρενέβη στην εκπομπή προκειμένου να στηρίξει τη θέση του ωστόσο γρήγορα οι τόνοι ανέβηκαν.

«Άκουσα την εισαγωγή σας και άκουσα να δραματοποιείται εσείς οι ίδιοι την κατάσταση. Άκουσα την περιγραφή για αλογάκια και ανθρώπους που τα μαστιγώνουν. Καταρχάς δεν είναι αλογάκια, είναι άλογα περιποιημένα που οι ιδιοκτήτες τους τα προσέχουν περισσότερο και από ανθρώπους.

Μη λέτε ότι τα μαστιγώνουν. Μη χρησιμοποιείται λάθος ορολογίες. Εγώ είμαι γόνος αγροτικής οικογένειας και έχω αλωνίσει ο ίδιος, έχω χτυπήσει ο ίδιος ζώα, με την έννοια ότι έχω κάνει αυτό που γινόταν χιλιάδες χρόνια μέχρι να ανακαλυφθούν οι αλωνιστικές μηχανές. Οι άνθρωποι αλώνιζαν με τον τρόπο που είδατε…» ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Γορτυνίας.

Εκείνη τη στιγμή η Μαριάντα Πιερίδη προσπάθησε να τον διακόψει και να πει τη δική της άποψη με τον ίδιο ωστόσο να αντιδρά λέγοντας, “Μην παραποιείται την αλήθεια, δε θα πείτε εσείς αυτό που θέλετε γιατί δεν έχετε τέτοια βιώματα».

«Τι λέτε που δεν έχουμε τέτοια βιώματα; Έχουμε κι εμείς χωριά, και πατεράδες και παππούδες που έχουν αλωνίσει με άλογα στο παρελθόν. Αναφερόμαστε στο παρελθόν όμως κύριε Κούλη» αντέδρασε με έντονο ύφος η Μαριάντα Πιερίδη.

«Και το παρελθόν και το παρόν το ίδιο είναι… Δεν έχει άποψη το κοινό για το θέμα γιατί δε γνωρίζει πως αλωνίζανε κάποτε… Δεν υπάρχει καμία κακοποίηση και κανένα μαστίγωμα» πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Ευστάθιος Κούλης με την τόνους να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο.

Όταν δε οι παρουσιαστές της εκπομπής τον ρώτησαν αν έχει διαβάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στα social media ο δήμαρχος Γορτυνίας είπε, «Εσείς τα δημιουργείτε αυτά».

«Είναι σαν να μου λες ότι μας κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μας. Δεν τρώμε κουτόχορτο δήμαρχε. Εμάς βρήκες να κοροϊδέψεις πρωί πρωί Δευτεριάτικα;» είπε από τη δική του πλευρά ο Τριαντάφυλλος με τον δήμαρχο να απαντά, “Μη με προκαλείτε τώρα».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!