Κακοποίηση ζώων: Κόβουν γλώσσες, τα σέρνουν με σκοινιά, τα πετούν σε στέρνες!


Εικόνες βαρβαρότητας και αποτρόπαιης συμπεριφοράς αποτυπώνονται μέσα από δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί από την Αστυνομία. Δικογραφίες με μαύρες σελίδες, που συνθέτουν το κεφάλαιο της κακοποίησης ζώων. Και μάλιστα οι περισσότερες από την Δυτική Ελλάδα.

Στον Αλμυρό Βόλου, 69χρονος βασάνιζε ένα σκυλί σέρνοντάς το δεμένο σε φορτηγό στον δρόμο, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Παρόμοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στην Ηλεία, όπου ένας 49χρονος μαζί με έναν 61χρονο είχαν δέσει με σκοινί έναν σκύλο και τον έσερναν. Στην Κεφαλονιά αποκαλύφθηκε ότι κάτοικος χωριού είχε πετάξει τρία σκυλιά μέσα σε μια στέρνα βάθους 12 μέτρων επειδή τον ενοχλούσε το γάβγισμά τους. Στη Στυλίδα, άγνωστος θανάτωσε με βασανιστικό τρόπο έναν σκύλο πετώντας τον στη θάλασσα, αφού προηγουμένως του είχε δέσει τα πόδια και του είχε κρεμάσει μια πέτρα στον λαιμό.

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε η υπόθεση άγριου βασανισμού σκυλιού στην Πάτρα, όπου ο δράστης του είχε κόψει τη γλώσσα. Ενα ακόμα αποτρόπαιο περιστατικό αποκαλύφθηκε στον Πύργο Ηλείας, όπου άγνωστοι ξέσπασαν το μένος τους πάνω σε ένα κουτάβι. Το χτύπησαν στο κεφάλι, το τραυμάτισαν βαριά στο μάτι και έφθασαν στο σημείο να του ξεριζώσουν δόντια.

Στα Βραχνέϊκα είχε συλληφθεί ηλικιωμένος που είχε δέσει τον σκύλο του και τον έσερνε! Δικογραφία έχει σχηματιστεί και κατά ιδιοκτήτη ζωολογικού κήπου στην Αχαϊα και μάλιστα προ ημερών αναβλήθηκε η δίκη για κακοποίηση ζώων. Ο ίδιος ωστόσο διαψεύδει τις καταγγελίες και έχει προβεί σε μηνύσεις κατά των φιλόζωων.

Τον Δεκέμβριο του 2016 είχαν εντοπιστεί δέκα κακοποιημένα σκυλιά σε λιοστάσι στα Λεχαινά, ενώ στην Κουρούτα 57χρονος είχε επιχειρήσει να πνίξει ένα σκύλο. Ένα από τα πιο αποτρόπαια περιστατικά βασανισμού είχε γίνει στο Καστρίτσι. Η κυρία Λαμπροπούλου φρόντιζε το αδέσποτο κοντά στο χώρο του Πειραματικού σχολείου στο Καστρίτσι όμως κάποια στιγμή το 2014  το ζώο εξαφανίστηκε.

Άλλη εθελόντρια το εντόπισε τραυματισμένο και το μετέφερε σε κτηνίατρο ο οποίος διαπίστωσε ότι το ζώο ήταν πληγωμένο και κάποιος του είχε κόψει τη γλώσσα.

Ο αδίστακτος ή οι αδίστακτοι δράστες είχαν τραυματίσει το σκυλί εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει

dete.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!