Καζάνι που βράζει η Ευρώπη λόγω της ενεργειακής ακρίβειας – Εξοργισμένοι οι πολίτες


Καζάνι που βράζει η Ευρώπη με τους πολίτες να είναι εξοργισμένοι με τους υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας.

Σε απόγνωση οι Γερμανοί πολίτες με το επερχόμενο τσουνάμι ακρίβειας στους λογαριασμούς ενέργειας.

Οι περισσότεροι είναι οργισμένοι τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τις εταιρίες ενέργειας.

«Οι τιμές ενέργειας είναι τεράστιες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα υπέρογκο βάρος για τους καταναλωτές στην Ευρώπη. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρίες ενέργειας έχουν τόσα πολλά κέρδη και οι καταναλωτές πρέπει να τα πληρώσουν» τόνισε ο Στέφαν Χέρτλερ, διευθυντής εταιρίας λογισμικού.

Η αρχή ρυθμιστικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι τον επόμενο χρόνο η τιμή της μεγαβατόρας θα ξεπεράσει τα 805 ευρώ. Ήδη αυξήθηκε κατά 39% αυτή την εβδομάδα, 9 φορές περισσότερο από πέρυσι.

Η άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών της ενέργειας τροφοδοτεί με τη σειρά της τον πληθωρισμό και απειλεί να γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Γαλλία
Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για το επόμενο έτος στη Γαλλία εκτινάχθηκε πάνω από τα 1.000 ευρώ, καταγράφοντας νέο ρεκόρ προκαλώντας ηλεκτροσόκ στα γαλλικά νοικοκυριά, ενώ τσουχτεροί θα είναι οι λογαριασμοί και στο Βέλγιο.

Ιταλία
Στην Ιταλία, ο ιδιοκτήτης πιτσαρίας ανακοίνωσε στους πελάτες του ότι θα κλείσει το μαγαζί του αν συνεχίσει να λαμβάνει υπέρογκους λογαριασμούς.

«Έλαβα έναν λογαριασμό ρεύματος,τον Αύγουστο, 4 χιλιάδες ευρώ
Μετά την πρώτη μου έκπληξη αποφάσισα να αναρτήσω μία ταμπέλα στο μαγαζί για ενημερώσω τους φίλους και πελάτες μου» τόνισε ο Αλμπέρτο Ροβάτι.

Βρετανία
Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν καθημερινά τις διαδηλώσεις έξω από το κτίριο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας το κίνημα «Δεν πληρώνω» έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 100.000 υποστηρικτές στη Βρετανία

«Οι λογαριασμοί είναι τρελοί. Σουρεαλιστικοί. Δεν έχω λόγια να τους περιγράψω. Δεν προφασίζονται καν ότι μας κλέβουν. Δεν το κάνουν ούτε διακριτικά. Μας κλέβουν κανονικά» υποστήριξε μια Βρετανίδα διαδηλώτρια.

Η μέση επιβάρυνση για το ηλεκτρικό ρεύμα θα εκτιναχθεί από τον Οκτώβριο στις 4.000 από τις 2.300 που είναι σήμερα.

Ο εφιάλτης της ενεργειακής κρίσης πλησιάζει, οι επιδοτήσεις δεν επαρκούν και οι κυβερνήσεις προς το παρόν δεν έχουν αποτελεσματικές λύσεις.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!