Κίνα: Στόχος 610.000.000 δόσεις εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό μέχρι το τέλος του 2020


Κινέζοι αξιωματούχοι του τομέα Υγείας στο Πεκίνο τόνισαν με βεβαιότητα ότι η χώρα τους στοχεύει στο να είναι σε θέση μέχρι το τέλος του 2020 να παράγει ετησίως 610.000.000 δόσεις  εμβολίων κατά της Covid-19. Αυτή η ετήσια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο το 2021, πρόσθεσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ανάπτυξη έντεκα κινεζικών εμβολίων, από τα συνολικά 59 προγράμματα, έχει πλέον εισέλθει στη φάση των κλινικών δοκιμών, υπογράμμισε ο Γου Γιουανμπίν, του υπουργείου Υγείας. Επί του παρόντος, το έργο έρευνας και ανάπτυξης των εμβολίων κατά της Covid-19 στην Κίνα κατέχει συνολικά εξέχουσα θέση, συμπλήρωσε σχετικά.

«Διαπιστώσαμε ότι η ασφάλεια του εμβολίων ήταν σε καλό επίπεδο και ότι δεν υπήρχαν σοβαρές παρενέργειες», επισήμανε στη συνέχεια ο Γιουανμπίν, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με θέσεις εργασίας που θεωρούνται βασικές σε λιμάνια, νοσοκομεία και άλλους τομείς υψηλού κινδύνου έχουν ήδη λάβει πειραματικά ένα εμβόλιο από τον Ιούλιο, ανέφεραν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους οποίους αυτό το έκτακτο πρόγραμμα χορήγησης έχει επίσης την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Η ασφάλεια του εμβολίου που χορηγήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού έχει πιστοποιηθεί πλήρως, αλλά η δραστικότητά του δεν έχει πιστοποιηθεί πλήρως», σημείωσε ο Ζενγκ Ζονγκγουέι, της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, υποσχόμενος ότι το τελικό προϊόν θα είναι «προσβάσιμο στο ευρύ κοινό».

Δύο εμβόλια που παρασκευάζονται από την China National Biotec Group (CNBG), θυγατρική της Sinopharm, δοκιμάστηκαν σε περισσότερους από 35.000 ανθρώπους στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Γου Γιουανμπίν.

Άλλη μεγάλη κινεζική εταιρία παραγωγής εμβολίων, η Sinovac, προχώρησε σε δοκιμές στη νότια Αμερική και τη νοτιοανατολική Ασία.

Ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από κοινού από την CanSino Biologics και τον κινεζικό στρατό αναμένεται επίσης να δοκιμαστεί στο εξωτερικό, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες που έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με αυτούς τους αξιωματούχους.

Η Κίνα βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών δυτικών χωρών, με πρώτες τις ΗΠΑ, οι οποίες την κατηγορούν για πολύ αργή αντίδραση μετά την ανακάλυψη του νέου κορονοϊού στην κινεζική πόλη Ουχάν (στην κεντρική Κίνα) τον Δεκέμβριο του 2019. Η ανάπτυξη σε αυτήν τη χώρα ενός ή περισσοτέρων εμβολίων κατά της Covid-19 μπορεί να της επιτρέψει να αποκαταστήσει την εικόνα της.

 

newsbeast

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!