Κέρκυρα: «Ο Κολοκοτρώνης σκότωνε γυναικόπαιδα, ο Παύλος Μελάς δεν ήταν ήρωας»


Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο από σχολείο στην Κέρκυρα, στο οποίο ακούγεται ένας άνθρωπος, που φέρεται να είναι καθηγητής, να μιλά με απαξιωτικό τρόπο για τους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Παύλο Μελά.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους μαθητές, ο καθηγητής Χημείας -σύμφωνα με την περιγραφή κάτω από το βίντεο- ασχολείται με ιστορικά θέματα, για να δημιουργήσει και κάποιες αντιδράσεις στο ακροατήριό του.

Το σκηνικό εικάζεται πως είχε διαδραματιστεί χειμώνα, ή τουλάχιστον σε κάποιον κρύο μήνα του χρόνου, καθώς οι μαθητές που εμφανίζονται στο βίντεο, είναι «βαριά» ντυμένοι.

«Ο Παύλος Μελάς είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», ακούγεται να λέει στους μαθητές του ο καθηγητής, με κάποιον από αυτούς να αντιδρά με έκπληξη για αυτό που άκουσε. «Κατά τη γνώμη μου είναι ένας εκπρόσωπος του χείριστου είδους του πολιτισμού της Ελλάδας. Δεν ήταν κανένας ήρωας…», προσθέτει.

Στη συνέχεια, ένας από τους μαθητές του λέει πως «και ο Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος», με τον καθηγητή να απαντά: «Σου είπα τι ήταν ο Κολοκοτρώνης. Σκότωνε γυναικόπαιδα, Εβραίους. Το έγραψε στα απομνημονεύματά του, να πας να τα διαβάσεις ο ίδιος». Τότε ένα από τα αγόρια του επισημαίνει: «Κι εσείς θεωρείστε Έλληνας τώρα».

«Ο ίδιος γράφει ότι για τη χώρα του, έκανε θρύψαλα κρανία μικρών Εβραιόπουλων. Η ίδια η Μπουμπουλίνα εξαγόρασε τη ζωή των Εβραίων κυριών της Τρίπολης, όταν τους πήρε τα κοσμήματα. Τους πήρε όλα τα χρυσαφικά και τους έσφαξε», ακούγεται να αναφέρει στη συνέχεια.

Το βίντεο προβλήθηκε και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη να στέκεται στο γεγονός ότι οι μαθητές αντέδρασαν, ενώ επισήμανε ότι ο άνθρωπος που ακούγεται σε αυτό είναι καθηγητής Χημείας στο νησί των Φαιάκων.

Δείτε το βίντεο:

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!