Κάλεσμα Πούτιν-Μέρκελ για ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Λιβύη


Κάλεσμα για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη στο Βερολίνο απηύθυναν από κοινού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

 

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Μόσχα, ο Πούτιν σημείωσε πως είναι σημαντικό να τερματιστεί η σύγκρουση στη χώρα, προσθέτοντας πως είναι καιρός να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Λιβύη στο Βερολίνο.

 

Από την πλευρά της η Μέρκελ ανέφερε πως σχεδιάζει να αρχίσει σύντομα την αποστολή των προσκλήσεων για τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Λιβύης.

 

«Ελπίζουμε ότι οι κοινές προσπάθειες της Ρωσίας και της Τουρκίας θα οδηγήσουν σε επιτυχία, και θα στείλουμε σύντομα προσκλήσεις για μια διάσκεψη στο Βερολίνο», είπε.

 

Απαντώντας σε ερώτηση αν μισθοφόροι του ομίλου Wagner πολεμούν στη Λιβύη, είπε πως αν υπάρχουν Ρώσοι στη Λιβύη, αυτοί δεν εκπροσωπούν το ρωσικό κράτος ούτε πληρώνονται από αυτό.

 

Ρώσοι ιδιώτες στρατιωτικοί συνεργάτες πολεμούν κρυφά σε υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδώσει κατά το παρελθόν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και άλλα ΜΜΕ. Οι συνεργάτες στρατολογούνται από μια ιδιωτική εταιρία ασφαλείας γνωστή ως όμιλος Wagner τα μέλη της οποίας είναι κυρίως πρώην στρατιωτικό προσωπικό.

 

Το ρωσικό κράτος αρνείται ότι χρησιμοποιεί μισθοφόρους στο εξωτερικό.

www.cnn.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!