«Η 21η Αυγούστου είναι μία σημαντική ημερομηνία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τελειώνουν όλα εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η 20ή Αυγούστου «είναι μία σημαντική ημέρα» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι η συνέχεια της επίδρασης των προγραμμάτων δεν τελειώνει την ίδια ημέρα. Σημείωσε, δε, πως το γεγονός ότι δίδεται στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος δεκαετιών αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάποια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για διασύνδεση της παράτασης της ισχύος τού μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά με τη συμφωνία για το προσφυγικό.

«Πρέπει να φέρουμε δύο πράγματα σε μία ισορροπία. Από τη μία πλευρά το πόσο θα περιμένουμε μέχρι να έχουν αποπληρωθεί κάποια συγκεκριμένα χρήματα βοήθειας και από την άλλη πλευρά το γιατί πρέπει να συνεχίσουμε για αυτό, για κάποιο χρονικό διάστημα, να διατυπώνουμε τις προσδοκίες, όπως π.χ. πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της «θερινής» συνέντευξης Τύπου της και επισήμανε ότι «αν η Ελλάδα δεν παράγει πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα είναι δυνατό να μειώσει το ύψος του χρέους».

Διαβάστε περισσότερα στο Fortunegreece.com