Ιταλία: 2 νεκροί από τον μεσογειακό κυκλώνα στη Σικελία


Η Σικελία και η Καλαβρία της Ιταλίας πλήττονται από σφοδρή κακοκαιρία και αντιμετωπίζουν κατακλυσμιαίες βροχές που προκαλούν πλημμύρες, χειμάρρους και κατολισθήσεις.
Ο χείμαρρος μετέτρεψε την Κατάνια σε λιμνοθάλασσα. Με απίστευτη ορμή σαρώνει το κέντρο της πόλης και παρασύρει ό,τι βρεθεί στην πορεία του.

Οι κάτοικοι παρακολουθούν αποσβολωμένοι από τα μπαλκόνια τους, ενώ οι κατακλυσμιαίες βροχές των τελευταίων δύο ημερών δε λένε να σταματήσουν.

Για τρίτη μέρα η θεομηνία ταλαιπωρεί την Κατάνια και προκαλεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που οι μετεωρολόγοι έχουν ονομάσει μεσογειακό κυκλώνα, στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του καθώς έχει εγκλωβιστεί από τις υψηλές πιέσεις από το βορρά και τα ανατολικά.

Οι επιστήμονες είναι δύσκολο να προβλέψουν την πορεία που θα ακολουθήσει και ιδιαιτέρως αν θα επηρεάσει την Ελλάδα.

ΗΠΑ
Οι νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, Λουιζιάνα και Τέξας μαστιγώνονται από δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σχηματίζονται πολλές φορές ξαφνικά και σαρώνουν τα πάντα.

Η ισχύς τους είναι τόσο μεγάλη που εδώ βλέπουμε ένα βαρύ ATV να πετάει πάνω από αυτοκινητόδρομο στο Όραντζ του Τέξας και να τσακίζεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Είκοσι χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη τη Λουιζιάνα και μόνο στην κομητεία Κάμερον έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση το 60% των σπιτιών.

Η γραμμή των ανεμοστρόβιλων σχηματίστηκε στο κεντρικό Τέξας και πολύ γρήγορα πέρασε στη Λουιζιάνα.

megatv

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!