Ιταλία: Ιερέας συνεργός σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία για να εξαρθρωθεί μεγάλο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις, ενώ ένας ιερέας συμμετείχε σε σχετικό κύκλωμα.

Ειδικότερα, στην Ιταλία οι διωκτικές αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις και σε 26 εφόδους σε επτά διαφορετικές περιφέρειες της χώρας, με στόχο την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας το οποίο δρούσε στο διαδίκτυο, όπως μεταδίδει το newsit.gr.

Συνελήφθη και ένας ιερέας στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών έξω από το Μπάρι και, στη βόρεια περιφέρεια του Πεδεμοντίου, ένας νέος ο οποίος, όταν ακόμη ήταν ανήλικος, είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα επί πληρωμή για ανταλλαγή του παιδοπορνογραφικού υλικού.

Συνολικά εστάλησαν 26 δικαστικές κλήσεις σε απολογία για κατοχή και ανταλλαγή παιδοπορνογραφικού υλικού, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο.

Οι έρευνες διήρκεσαν οκτώ μήνες και οι αστυνομικοί υποδύθηκαν τους παιδόφιλους για να μπορέσουν να συλλέξουν πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, «ορισμένες από τις εικόνες είναι φρικιαστικές, με σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και νεογέννητων παιδιών»!

«Για να μπορέσουν να ελέγξουν όλο το υλικό που κατασχέθηκε σήμερα (12.11.2021), οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο εβδομάδες», γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!