Ισπανία: Η PETA προσφέρει 250.000 ευρώ στις αρχές για να καταργήσει τις ταυροδρομίες


Mε την ευκαιρία της σπάνιας ματαίωσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, των διάσημων ταυροδρομιών στην Παμπλόνα της Ισπανίας η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA πρόσφερε σήμερα στις αρχές της πόλης 250.000 ευρώ ώστε η απαγόρευση να είναι μόνιμη.

 

Ηπρωτοβουλία της οργάνωσης, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε συμβολική από την ένωση εκτροφέων ταύρων για ταυρομαχίες καθώς το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, το οποίο διαρκεί οκτώ ημέρες, ενισχύει ετησίως με 74 εκατομμύρια ευρώ την Παμπλόνα.

 

“Το Τρέξιμο των Ταύρων και οι ταυρομαχίες…είναι εκδηλώσεις που ανήκουν σε πολύ πιο στενόμυαλες περιόδους όταν ο κόσμος δεν αντιλαμβανόταν ότι τα ζώα αισθάνονται πόνο και θεωρούσε ότι δεν συνέτρεχε κίνδυνος για την ασφάλεια των ανθρώπων”, αναφέρει η PETA σε μια επιστολή, την οποία είδε το Reuters.

 

Η οργάνωση έκανε την προσφορά αυτή στον δήμαρχο της Παμπλόνα Ενρίκε Μάγια.

 

Δημοτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ματαίωσαν το φετινό φεστιβάλ του Ιουλίου για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν.

 

Το φεστιβάλ, το οποίο έγινε γνωστό από το βιβλίο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ του 1926 “Ο Ήλιος Ανατέλλει Ξανά”, στη διάρκεια του οποίου ταύροι τρέχουν κάθε πρωί στους στενούς δρόμους της Παμπλόνα, συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

 

Η PETA και άλλες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων συνήθως πραγματοποιούν κάποια διαμαρτυρία την παραμονή του San Fermin, αλλά οι τοπικές αρχές καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες υπερασπιζόμενες την διοργάνωση ως πολιτιστικό στοιχείο της περιοχής.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!