Ιδιοκτήτης ταβέρνας πλήρωσε ακριβά ζεμπεκιές και κεράσματα μέσα στην καραντίνα


 Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή, καθώς και την υποχρέωση να καταθέσει ποσό 500 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό, στον οποίο μπορούν να κατατίθενται δωρεές προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, επέβαλε δικαστήριο του Βόλου σε ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Μαλάκι, που πιάστηκε από αστυνομικούς να έχει ανοιχτό το μαγαζί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-thessalia.gr, ο 49χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη από αστυνομικούς του Τμήματος Νοτίου Πηλίου και παρέμενε κρατούμενος για τέσσερις ημέρες μέχρι να δικαστεί. Όπως κατέθεσε αστυνομικός που βρέθηκε στο κατάστημα, μετά από καταγγελία που είχε γίνει στο 100, στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος έπαιζε μουσική, ένας χόρευε, η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή και σε δύο τραπέζια κάθονταν εννέα άτομα, οι φίλοι του 49χρονου. Μαζεμένα ήταν τα άλλα τραπεζοκαθίσματα.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης που είναι γείτονας του 49χρονου, καθώς διαμένει στο διπλανό σπίτι, κατέθεσε ότι αρχικά βρίσκονταν στο προαύλιο του σπιτιού του, καθώς γιόρταζε και ο δικός του γιος, αλλά μεταφέρθηκαν στην αυλή του 49χρονου έξω από την ταβέρνα, που είναι σκεπασμένος με νάιλον, καθώς κρύωσαν. Ανέφερε επίσης, πως το κατάστημα του 49χρονου βρίσκεται στο ισόγειο του σπιτιού του. Σημείωσε επίσης, πως δεν υπήρχαν φαγητά στο τραπέζι, παρά μόνο ποτά που είχαν φέρει από το δικό του σπίτι.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τόνισε, πως τα πέντε άτομα ήταν φίλοι του, που ήθελαν να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή. Ακόμη ανέφερε, ότι η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή, για να πάρουν ποτήρια. Είπε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε εκείνη την ημέρα η κουζίνα και πρόσθεσε ότι η μητέρα του, που διαμένει σε χώρο πλησίον του καταστήματος, τη χρησιμοποιεί καμιά φορά για να μαγειρέψει. «Δεν πέρασε από το μυαλό μου ούτε στιγμή να ανοίξω το κατάστημα» δήλωσε ο 49χρονος, εξηγώντας πως ο πατέρας του ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και πως έχει ανήλικο παιδί. Και ο συνήγορος υπεράσπισής του επισήμανε, ότι δεν ήταν στο σκεπτικό του, ποτέ να καταστρατηγήσει τον νόμο.

Την ενοχή του 49χρονου ζήτησε ο εισαγγελέας και πρότεινε φυλάκιση 40 ημερών και καταβολή 600 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό, στον οποίο μπορούν να κατατίθενται δωρεές, για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Την αθώωση του κατηγορούμενου ζήτησε ο συνήγορός του, ζητώντας να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τα οποία απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.
Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και καταβολή 500 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό. Ο 49χρονος άσκησε έφεση επί της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος. Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του 49χρονου είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ από την Αστυνομία, ενώ σε βάρος των πέντε που βρέθηκαν στο κατάστημα, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων κυκλοφορίας.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!