Θύελλα αντιδράσεων με το έντυπο για τον εμβολιασμό στο νοσοκομείο Καρδίτσας


Ένα έγγραφο που μοιράστηκε στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Καρδίτσας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Γιατροί και νοσηλευτές κλήθηκαν να δηλώσουν και να υπογράψουν πως συναινούν στον εμβολιασμό αν και μπορεί να είναι… θανατηφόρος.

«Σου το έδιναν πριν μπεις μέσα, το υπογράφεις μαζί μ’ ένα άλλο ερωτηματολόγιο που είναι ιστορικό (αλλεργιών). Σας δίνει κι αυτό το χαρτί, το υπογράφετε και μπαίνετε μετά μέσα. Περιμένετε τη σειρά σας δηλαδή, μπαίνετε μέσα και κάνετε το εμβόλιο» ανέφερε ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Όπως… εμπνεύστηκε ο άγνωστος συντάκτης… μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο – ακόμη και «θανατηφόρες». Μάλιστα υπήρχε και τυπογραφικό λάθος στη λέξη θανατηφόρες.

«Το χαρτί επάνω γράφει Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας αριστερά με τη φίρμα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Και η πρώτη παράγραφος είναι συναινώ και η δεύτερη παράγραφος ότι δεν συναινώ» πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Παραίτηση και ΕΔΕ

Ακόμα δεν έχει γνωστό ούτε το ποιος ούτε πως διακινήθηκε το εν λόγω έντυπο με κύκλους της διοίκησης πάντως να αποκλείουν οποιαδήποτε ανάμειξή τους.

Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης του νοσοκομείου, «τo εγγραφο δεν προήλθε από την διοίκηση. Ενδεχομένως να ήταν πρωτοβουλία ιατρών του νοσοκομείου που υπερέβαλαν εαυτούς. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για αστοχία».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το υπουργείο Υγείας, με αιχμηρή ανακοίνωση του, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου αλλά και απόδοση ευθυνών.

«Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως μας εξηγεί στο LIVE NEWS ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Καρδίτσας συνεχίζονται κανονικά. «Κάθε μέρα εμβολιάζονται στο νοσοκομείο μας γύρω στα 100 άτομα. Όταν ο άλλος πάει συνειδητά να πάει να κάνει το εμβόλιο δεν θα σταματήσει στο χαρτί» πρόσθεσε.

mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!