Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει ο Πύρρος Δήμας και η οικογένειά του. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, έχασε τη γυναίκα του την Πέμπτη το πρωί.

Ο Πύρρος Δήμας είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η σύζυγός του, Αναστασία και τον οικογενειακό Γολγοθά που ανέβαιναν μαζί. Η Αναστασία έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και χρόνια, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια.

Την τραγική είδηση γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του Προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, το 2016, ο Πύρρος Δήμας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:  «Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7. Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Αγιο Κοσμά κάθε μέρα. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Μετά έρχεται η καριέρα. Οι Αμερικανοί με ζητούν από το 2012. Δεν ήθελα να φύγω όμως από την Ελλάδα. Τώρα, διαπιστώνω εχθρότητα».