Θεσσαλονίκη: Εξουδετερώθηκε η νάρκη στη Νέα Μηχανιώνα


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η επιχείρηση της εξουδετέρωσης της γερμανικής νάρκης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου που είχε βρεθεί στη Νέα Μηχανιώνα από το αλιευτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ» ΝΘ 556. 

Άμεσα, στελέχη του τοπικού λιμεναρχείου και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του κεντρικού λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πυρομαχικό υλικό, σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς, μήκους 1,60 και περιμέτρου 1,98μ. Στο σώμα του διακρινόταν ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση.

Βατραχάνθρωποι της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών τοποθέτησαν εκρηκτικά στη νάρκη την οποία είχαν βυθίσει νωρίτερα στο βυθό της θάλασσας σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη στεριά και αφού απομακρύνθηκαν πυροδότησαν τον μηχανισμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί μία πολύ ισχυρή έκρηξη με τον πίδακα του νερού και τον καπνό να φτάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων.

Από τη λιμενική αρχή που διενεργεί προανάκριση, λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας αποκλεισμού του λιμένα και της παραλιακής οδού.

GRtimes

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!