Θεσσαλονίκη – Βιασμός 14χρονης: Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι επτά ανήλικοι


Ελεύθεροι αφέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως οι 7 ανήλικοι μετά την απολογία τους για τη σεξουαλική κακοποίηση της 14 χρονης συμμαθήτριά τους στη Θεσσαλονίκη.

Στους ανήλικους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, επιβλήθηκαν, μετά την απολογία τους.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε σε όλους το μέτρο της επίπληξης και της παρακολούθησης από επιμελητή ανηλίκων και στους 5 από τους 7 ανήλικους, επιβλήθηκε επιπλέον, το μέτρο της ποινικής συνδιαλλαγής για την έκφραση συγγνώμης και της παρακολούθησης προγραμμάτων κοινωνικών υπηρεσιών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την 14χρονη, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην Περαία, όπου και οι ανήλικοι είχαν συγκεντρωθεί για να κάνουν παρέα.

Όπως κατέθεσε το κοριτσάκι στον χώρο βρίσκονταν περίπου 15 άτομα, από τους οποίους οκτώ έφυγαν, ενώ οι υπόλοοιποι άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, δεν την άφησαν να φύγει και την απείλησαν, ενώ μετά τη βίασαν.

Σε άθλια κατάσταση εξομολογήθηκε στη φίλη της τι συνέβη

Η 14χρονη, μετά τη φρίκη που βίωσε και σε άθλια κατάσταση πήγε στην καλύτερη της φίλη στην οποία με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε όσα είχε περάσει από τους συμμαθητές της. Της ζήτησε όμως να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί ντρεπόταν. Η φίλη της δεν άντεξε, τα είπε στη μητέρα της και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τη μητέρα της ανήλικης.

Η μαθήτρια, πήγε το απόγευμα της Τετάρτης στο Τμήμα Ασφαλείας Θερμαΐκού μαζί με τη μητέρα της και κατήγγειλε το συμβάν. Λίγη ώρα αργότερα οι επτά ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού. Οι επτά συμμαθητές, τέσσερις 14χρονοι, δυο 15χρονοι και ένας 13χρονος, αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού επιμένοντας στην εκδοχή της θωπείας.

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάθεση της μικρής ελήφθη παρουσία παιδοψυχολόγου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στο κοριτσάκι χορηγήθηκε έγγραφο για εξέταση της από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει υποστεί ενώ θα παρακολουθείται και από παιδοψυχολόγο.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 13χρονου

Για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της 14χρονης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο δικηγόρος 13χρονου που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Σαρρή, η άσκηση ποινικής δίωξης αφορά τους πέντε από τους επτά ανηλίκους. Οι δύο αποχώρησαν πολύ νωρίς από το σημείο, με έναν εκ των δύο να είναι ο ανήλικος που εκπροσωπεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 13χρονου, υπήρξαν κάποιες γενετήσιες πράξεις που θεωρήθηκαν από την Εισαγγελία ως ίσης βαρύτητας με βιασμό.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!