Θεοδόσης Ζερβουδάκης: Με ρωτούν για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τον παρουσιαστή – Σας δηλώνω ότι δεν είμαι εγώ


Ακόμα μία περίπτωση κραυγαλέας φοροδιαφυγής εντόπισε η ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλε-πωλήσεων. Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φημολογία για το ποιος είναι ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός παρουσιαστής.

Ανάρτηση για το θέμα έκανε ο Θεοδόσης Ζερβουδάκης, γράφοντας στο Twitter: «Επειδή από το πρωί με έχουν καλέσει πολλοί φίλοι και γνωστοί μου να με ρωτήσουν για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τον παρουσιαστή… Δηλώνω ότι δεν είμαι εγώ. Δεν ελέγχονται ούτε οι εταιρείες μου ούτε εγώ . Είμαστε και εγώ και οι εταιρείες μου φορολογικά απόλυτα ενήμεροι από το 1994 μέχρι και σήμερα. Σας ευχαριστώ».

Το χρονικό της υπόθεσης

Έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης.  Ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ.

Βρήκαν ακόμα ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του.  Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!