Θέλει «στο σκαμνί» τους υπευθύνους για την τραγωδία


Ο θείος των δίδυμων κοριτσιών που κάηκαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζητά με υπόμνημά του στην Εισαγγελία την τιμωρία των υπαιτίων

Να αποδοθεί δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους οι υπαίτιοι για την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, ζητά, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο 51χρονος Αρης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε στις φλόγες τη μητέρα του, την αδελφή του και τις δίδυμες ανιψιές του, ηλικίας μόλις εννέα ετών. 

Το απόγευμα της μοιραίας ημέρας, τα τέσσερα μέλη της οικογένειας βρίσκονταν στο σπίτι τους, σε κοντινή απόσταση από τη λεωφόρο Μαραθώνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η φωτιά άρχισε να πλησιάζει, η 73χρονη Ευπραξία Χερουβείμ μαζί με την κόρη της Βασιλική και τις δύο εγγονές της, Μαρία-Ηλιάνα και Ευπραξία-Μελίνα, έτρεξαν προς το αυτοκίνητό τους. Ομως, εγκλωβίστηκαν από την πύρινη λαίλαπα πριν προλάβουν να απομακρυνθούν. 

Στο υπόμνημά του, μέσω του οποίου δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής, ο 51χρονος αναφέρει ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητά να συνδράμει την εισαγγελική έρευνα για την απονομή δικαιοσύνης, «προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού αποδεικτικού υλικού, όσο υψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές». 

Παράλληλα, ο άτυχος άνδρας ζητά μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του Βασίλη Ταούξη και Ειρήνης Μαρούπα, να του χορηγηθούν αντίγραφα από τις συνομιλίες των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς φορέων, ιστορικό των κινήσεων των υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Λιμενικού, καθώς και αντίγραφα των σχεδίων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών του 2018.

Την ίδια ώρα, ο «μαύρος» κατάλογος με τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς μακραίνει ακόμη περισσότερο, καθώς έφτασαν τα 95. Ενας άτυχος άνδρας άφησε χθες την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ. Πρόκειται για έναν 63χρονο που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με βαριά εγκαύματα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος. Συνολικά, παραμένουν σε νοσοκομεία της Αττικής 30 τραυματίες από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου, επτά από τους οποίους δίνουν μάχη σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Στο μεταξύ, η Ιρλανδή Zoe Holohan, που αναρρώνει από τα εγκαύματα τα οποία φέρει, ζήτησε να καθυστερήσουν οι διαδικασίες για την κηδεία του άτυχου συζύγου της Brian O’Callaghan-Westropp, που χάθηκε στο Μάτι, όπου περνούσαν τον μήνα του μέλιτος. Οπως αναφέρουν ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης, περιμένει να σταθεί και πάλι στα πόδια της για να παρευρεθεί και η ίδια στο τελευταίο «αντίο»…

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!