Η google τιμά τη Μαργκερίτα Χακ, 99 χρόνια από τη γέννησή της – Ποια είναι η σπουδαία αστροφυσικός


Η google τιμά και αφιερώνει το σημερινό της doodle σε μία γυναίκα την  Μαργκερίτα Χακ για τα 99 χρόνια από τη γεννησή της 

Η Μαργκερίτα Χακ γεννήθηκε το στη Φλωρεντία

Ηταν Ιταλίδα επιστήμονας, αστοφυσικός. Ο αστεροειδής 8558 Χακ, που ανακαλύφθηκε το 1995, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της. 

 Ο πατέρας της, Ρομπέρτο Χακ, ήταν λογιστής Προτεσταντικής καταγωγής από την Ελβετία. Η μητέρα της, Μαρία Λουίζα Πογγέσι, ήταν Καθολική από την Τοσκάνη και πτυχιούχος της Accademia di Belle Arti di Firenze και μινιατούρα στην Πινακοθήκη Ουφίτσι. Και οι δύο γονείς άφησαν τη θρησκεία τους για να ενταχθούν στην Ιταλική Θεοσοφική Εταιρεία, για την οποία ο Ρομπέρτο Χακ ήταν γραμματέας για μια περίοδο υπό την προεδρία της κομητείας Gamberini-Cavallini.

Η Χακ παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο «Galileo Galilei» στη Φλωρεντία, αλλά το ξέσπασμα του Β Παγκοσμίου Πολέμου την εμπόδισε να συμμετάσχει στις εξετάσεις της.

 Η Χακ πέθανε στις 29 Ιουνίου 2013 στο νοσοκομείο Cattinara στην Τεργέστη. Είχε νοσηλευτεί για μια εβδομάδα για καρδιακά προβλήματα, από τα οποία υπέφερε για περίπου δύο χρόνια. Είχε αρνηθεί να κάνει χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

Ο σύζυός της Χακ, Αλντο Ντε Ρόσα, πέθανε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, λόγω επιπλοκών της νόσου του Αλτσχάιμερ. Και οι δύο αναπαύονται στο νεκροταφείο του Σαντ’Αννα στην Τεργέστη. Η Χακ άφησε την προσωπική της βιβλιοθήκη, που περιείχε 24.000 βιβλία για την αστρονομία, στην πόλη της Τεργέστης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!