
Η ώρα των αποφάσεων για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη έφτασε
Το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, το Brexit και η λειτουργία της Ευρωζώνης θα βρεθούν επί τάπητος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου της Ευρωζώνης, που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθούν δύο μείζονα ζητήματα. Για τις ροές κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου να τεθεί η γαλλο-ισπανική πρόταση για τη δημιουργία hotspots, όπως έχει η Ελλάδα, σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία vs και η ιταλο-αυστριακή να επιστρέφονται όλοι στην Αφρική, ύστερα από συμφωνίες με την Τυνησία και τη Λιβύη.
Για τις ροές της ανατολικής Μεσογείου να διατυπωθεί η πρόταση της καγκελαρίου της Γερμανίας Μέρκελ για περιορισμό των δευτερογενών ροών στο πλαίσιο πολυμερών σχημάτων με μέτρα στήριξης σε χώρες πρώτης υποδοχής vs γραμμής CSU και της Αυστρίας για κλείσιμο των συνόρων και τη δημιουργία μίνι Σένγκεν.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com