Μεγάλη ήταν η ένταση στο υπουργικό συμβούλιο, που οδήγησε στην παραίτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ. Οι διάλογοι που κυκλοφόρησαν μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου είναι ενδεικτικοί, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ενοχλημένοι από τις σχετικές διαρροές.

Εκτός από το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στο επίκεντρο βρέθηκε και το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών.

Τα μυστικά κονδύλια είναι χρήματα τα οποία έχουν στη διάθεσή τους συγκεκριμένοι υπουργοί, για να τα διαθέτουν κατά το δοκούν, χωρίς να είναι απαραίτητα τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου να χρηματοδοτούνται μυστικά πρόσωπα και φορείς για λόγους εθνικής ασφαλείας. Μυστικά κονδύλια διαθέτουν τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, μόνο το υπουργείο Εξωτερικών έχει ορίσει κοινοβουλευτικό έλεγχο στα μυστικά κονδύλια του, βάσει νόμου που προώθησε ο Νίκος Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017.

Στο υπουργικό ο κ. Κοτζιάς, πάνω στην έκρηξή του, ανέφερε στον κ. Καμμένο ότι ο ίδιος από το 2016 έχει δημιουργήσει επιτροπή, η οποία ελέγχει τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να κάνει το ίδιο στο δικό του υπουργείο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com