Μια αμφιλεγόμενη υπηρεσία κρυπτονομισμάτων με την επωνυμία Bancor, η οποία πέρυσι συγκέντρωσε 153 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει ένα ανταλλακτήριο ψηφιακών μαρκών, έπεσε θύμα χάκερ.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ψηφιακοί κλέφτες επιτέθηκαν σε ένα από τα διαδικτυακά πορτοφόλια της και έκλεψαν 23,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η είδηση της κλοπής κυκλοφόρησε λίγες ώρες αφότου η ίδια η Bancor είχε αποκαλύψει ότι είχε υποστεί μια μη καθορισμένη παραβίαση ασφαλείας. Στη συνέχεια, η εταιρεία δημοσίευσε μια ανακοίνωση στο Twitter, εξηγώντας ότι οι χάκερ είχαν κλέψει μάρκες Ethereum αξίας περίπου 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων και άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια περίπου στο νόμισμα της Bancor, γνωστό ως BNT.

Η κλοπή αυτή είναι το πιο πρόσφατο πλήγμα για τη Bancor, η οποία πέρυσι διεξήγαγε τη μεγαλύτερη «Αρχική Προσφορά Νομισμάτων» στην ιστορία, μέχρι τότε, υποσχόμενη ότι θα δημιουργούσε μια αγορά ρευστοποίησης για τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα ψηφιακά νομίσματα. Η Bancor βασίζεται στην χρήση ενός συστήματος κυμαινόμενων τιμών για να παρέχει έναν χώρο πώλησης αυτών των ψηφιακών μαρκών – ακόμη και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος αγοραστής γι’ αυτές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com