Η Ιωάννα είχε περάσει δύσκολα – Οι καταστάσεις ήταν δυσάρεστες


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη 11χρονη Ιωάννα που βρέθηκε νεκρή στα βράχια σε παραλία στα Χανιά μετά την εξαφάνισή της. Η αστυνομία ερευνά προς όλες τις κατευθύνσεις τι συνέβη στην 11χρονη. Ωστόσο το κορίτσι φαίνεται να βίωσε πολλά περιστατικά βίας στο σπίτι του και αυτά να επηρέασαν τον ψυχικό της κόσμο.

Μιλώντας στο T-Live, η μητέρα της 11χρονης μίλησε για το κορίτσι και τα όσα βίωνε στο σπίτι : Η κόρη μου είχε περάσει δύσκολα, επειδή ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας καταλάβαινε περισσότερα πράγματα. Ήταν ένα ευαίσθητο, καλόψυχο και ευγενικό παιδί. Περάσαμε δύσκολα. Οι καταστάσεις με τον πατέρα της ήταν δυσάρεστες για όλους μας».

 «τη μέρα που έγινε η δίκη και μάθαμε ότι ο πρώην σύζυγός μου θα μπει στη φυλακή για τέσσερα χρόνια, ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα στη ζωή της μικρής. Μου έλεγε “Επιτέλους! Δε θα μας ενοχλήσει ξανά και θα έχουμε μια φυσιολογική ζωή. Δε θα τρέμουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι”. Όταν μπήκε ο πρώην σύζυγος στη φυλακή, χρειαζόταν χρόνος για να ηρεμήσουμε όλοι. Ειδικά τα παιδιά. Μετά το εξάμηνο ξεκίνησε για εμάς μια καλή ζωή».

«Είχε τριχοτιλλομανία. Έβγαζε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια της με τα νύχια της και μου έλεγε ότι δε μπορούσε να το σταματήσει. Παιδοψυχίατρος την παρακολουθούσε πολύ πιο πριν από το περιστατικό ξυλοδαρμού της δασκάλας της από τον πατέρα της. Μέσα στον γάμο είχαμε πολύ άσχημα πράγματα. Οι ξυλοδαρμοί αφορούσαν πιο πολύ εμένα. Και με τα παιδιά του δεν είχε καλή συμπεριφορά. Ήταν νευρικός, μεθυσμένος, καθόλου καλά με τον εαυτό του… Οι καβγάδες ήταν πάντα»

Η 11χρονη Ιωάννα είχε ξαναφύγει από το σπίτι 

Η Ιωάννα είχε  είχε ξαναφύγει από το σπίτι της , αφορμή ένας καβγάς  που είχε με τον μικρότερο αδελφός της. 

Η μητέρα της , μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας πως το Σάββατο πριν εξαφανιστεί είχε ένα συνηθισμένο μικροκαβγαδάκι με τον αδελφό της, χωρίς σημασία, το οποίο όμως έκανε τη μικρή να φύγει από το σπίτι. 

Όπως είπε η μητέρα, η Ιωάννα καβγάδισε με τον αδελφό της κι εκείνη επειδή ήταν κουρασμένη τους μάλωσε και την έβαλε τιμωρία στο δωμάτιό της. Τότε το παιδί έφυγε κρυφά χωρίς να της πει τίποτα. 

«Της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε πως θα γυρίσει στο σπίτι την επόμενη μέρα. Τη ρώτησα επίμονα που ήταν και δε μου έλεγε. Την απείλησα ότι θα πάω στην αστυνομία και τελικά μου είπε και πήγα και την πήρα», είπε η μητέρα. 

 Τα SMS που έστειλε η 11χρονη στη μητέρα της
Η μητέρα εμπιστεύτηκε στην εκπομπή του Star και τα SMS που αντάλλαξε με την κόρη της την πρώτη φορά που έφυγε από το σπίτι.

Τα μηνύματα ανέφεραν τα εξής:

–    Λυπάμαι δεν μπορώ να έρθω σήμερα. Θα έρθω αύριο το μεσημέρι… τα λέμε.
–    Πού είσαι;
–    Δε λέω. Συγγνώμη μαμά. Τα λέμε αύριο.
–    Θες να πάρω την αστυνομία; Πού είσαι;
–    Ξέρεις μετά από αυτή τη φασαρία δεν έρχομαι. Είμαι καλά.
–    Πού είσαι; Θα μου πεις πού είσαι;
–    Τι πρόβλημα έχεις;
–    Πού είσαι;
–    Εσύ το προκάλεσες;
–    Έλα σπίτι.
–    Καλά, αλλά ορκίσου ότι δε θα με μαλώσεις. Ορκίσου.
–    Δε σε μαλώνω.
–    Οκ.
–    Έλα σπίτι τώρα.
–    Είμαι στους Αγίους Αποστόλους. Πάνω σε ένα κτίριο. Να έρθεις εσύ. Είναι σκοτεινά.
–    Έρχομαι.
–    Οκ. Βασικά δε φταις εσύ, ο Λ… φταίει.

Ο ξυλοδαρμός της δασκάλας 

 Τον Οκτώβριο του 2019 όταν είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό της δασκάλας του σχολείου, στο οποίο πήγαιναν τα παιδιά του.

Όπως σήμερα έτσι και τότε η γυναίκα είχε μιλήσει με τα πιο μελανά λόγια για τα όσα βίωνε δίπλα του, με τους ξυλοδαρμούς και την κάθε μορφής κακοποιητική συμπεριφορά, να έχουν μετατρέψει τις ζωές των παιδιών της και την δική της σε εφιάλτη.

Η 11χρονη  ήταν αυτόπτης μάρτυρας όταν ο πατέρας της είχε δείρει μπροστά σε όλο το σχολείο την δασκάλα της επειδή εφάρμοσε κατά γράμμα μια δικαστική απόφαση που του είχε επιβληθεί μετά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η μητέρα της, με την οποία του του απαγορευόταν να παραλαμβάνει τα παιδιά του από το σχολείο.

 Για το περιστατικό αυτό ο πατέρας της 11χρονης είχε καθίσει στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας έξι συνολικά κατηγορίες: για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή
κατά της συζύγου του και παραβίασης δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Το δικαστήριο είχε τον κατηγορούμενο ένοχο για τις πρώτες πέντε κατηγορίες και αθώο μόνο για την παραβίαση της δικαστικής απόφασης. 

 
Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι συνολικά φυλάκιση τεσσάρων ετών, άμεσα εκτελεστή και χωρίς η υποβολή έφεσης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η δασκάλα περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τα όσα είχε βιώσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στα χέρια του καθώς ο άνδρας είχε φτάσει στο σημείο όχι μόνο να χειροδικήσει εναντίον της αλλά και να την σέρνει στο πεζοδρόμιο από τα μαλλιά.

Όπως είπε: «Εκείνη τη μέρα επειδή έβρεχε, επέλεξα να ανοίξω την πόρτα του σχολείου 5 λεπτά νωρίτερα από το σχόλασμα για να διευκολύνω τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους. Μπροστά στην είσοδο της αυλής βλέπω τον κατηγορούμενο να διαπληκτίζεται με τη γυναίκα του. Γνωρίζω ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαστική απόφαση που απαγορεύει να παίρνει τα παιδιά του από το σχολείο και να πλησιάζει και σε κάποια απόσταση στο σχολείο.

Τους παρακάλεσα να κάνουν πιο πέρα γιατί εμποδίζουν την είσοδο – έξοδο των μαθητών. Εκείνος τότε μου είπε “Γιατί θες να με διώξεις;” Τότε αναίτια δέχτηκα την πρώτη μπουνιά. Αμέσως μετά άρχισε να ρίχνει τι επόμενες μπουνιές. Δεν ήξερα καν πια που με χτυπούσε. Με άρπαξε μετά από τα μαλλιά, με έσυρε κάτω στο πεζοδρόμιο και άρχισε να με κλωτσά απειλώντας τη ζωή μου και βρίζοντάς με χυδαία. Μου έλεγε ” θα σε σκοτώσω (…χυδαία βρισιά…)” “θα σε …. όπου σε βρω”. Εκείνη τη στιγμή κάποιος άλλος γονέας προσπάθησε να τον εμποδίσει. Τότε βρήκα την ευκαιρία και έφυγα από τα χέρια του. Μπήκα στον αύλειο χώρο και έκλεισα την καγκελόπορτα. Εκείνος πήδηξε τα κάγκελα και άρχισε να με κυνηγά. Αιμόφυρτη μπήκα μέσα στο σχολείο και εκεί κλειδωθήκαμε και περιμέναμε την Αστυνομία».

 Η δασκάλα στη συνέχεια τόνισε ότι αισθάνθηκε πως απειλήθηκε η ζωή της, καθώς τη χτυπούσε βίαια και την απειλούσε ότι θα τη σκότωνε.

Σύμφωνα με την κατάθεση αλλά και την ιατρική γνωμάτευση, από την επίθεση προκλήθηκε στη δασκάλα σπάσιμο στη μύτη, κατάγματα στο κόκκαλο πάνω από το μάτι, στο δάχτυλο, στο δεξί γόνατο, ενώ έχει και πόνους στον αυχένα και την πλάτη από τις κλωτσιές.

Στο ίδιο δικαστήριο είχε καταθέσει και η μητέρα της 11χρονης η οποία περιέγραψε με τη σειρά της το τι συνέβη εκείνη τη μέρα, επισημαίνοντας ο πρώην σύζυγος της ήταν υπαίτιος τουλάχιστον 30 περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της οικογένειας, από τα οποία καταγγέλθηκαν περίπου τα 15 και 10-15 φορές είχε επιτεθεί σε τρίτους.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!