Η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου γίνεται ταινία: Τι λέει η σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη στο People


«Πολλοί γνωρίζουν τα τραγούδια μου. Λίγοι το όνομά μου. Με λένε Ευτυχία». Αυτά τα λόγια ακούγονται στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε για τη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή, Ευτυχία, βασισμένη στη ζωή και την πορεία της μεγάλης Ελληνίδας στιχουργού, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Κάποιοι κάνουν ήδη λόγο για τη μεγαλύτερη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή του 2019, με τη μεταμόρφωση της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη
–φορά μεγάλα μυωπικά γυαλιά, τιρμπάνι στα μαλλιά και κρατά μόνιμα ένα τσιγάρο στο χέρι– να μας μεταφέρει, σχεδόν τηλεπαθητικά, στα χρόνια της Ευτυχίας. Χρόνια δύσκολα, γεμάτα έρωτες, πάθη, καταστροφές, τραγούδι. Και στίχους γραμμένους πάνω σε πακέτα τσιγάρων και χαρτοπετσέτες.

«Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα»,  «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ’ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» είναι κάποια μόνο από τα τραγούδια που έγραψε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κατά τη διάρκεια της θυελλώδους ζωής της.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι σε διάφορα μέρη της Αθήνας (Μεταξουργείο, Πλάκα, Πειραιάς), ενώ τη λαϊκή στιχουργό σε νεαρότερη ηλικία θα υποδυθεί η Κάτια Γκουλιώνη. Όσο για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της ταινίας; Ντίνα Μιχαηλίδου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης και Χρύσα Ρώπα είναι κάποια μόνο από τα ονόματα που συνθέτουν ένα all star cast ηθοποιών. Για την ιστορία, η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου είχε μεταφερθεί στο θέατρο πριν από πέντε χρόνια με τη Νένα Μεντή. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που θα τη δούμε στους κινηματογράφους. Προσεχώς!

Η σεναριογράφος της ταινίας, Κατερίνα Μπέη, στο People

«Το σενάριο είναι βασισμένο στα δικαιώματα του βιβλίου της Ρέας Μανέλη, της εγγονής της Ευτυχίας. Με προσέγγισαν αρχικά οι παραγωγοί της ταινίας πριν από περίπου τρία χρόνια. Στην πορεία προέκυψαν πολλές ανακατατάξεις, άλλαξε και ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης, το καστ και τελικά η ταινία έγινε σε παραγωγή της Tanweer, σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή και εκτέλεση παραγωγής της Vewmaster.

Το σενάριο ασχολείται με τα πενήντα περίπου χρόνια της ζωής της Ευτυχίας. Από την καταστροφή της Σμύρνης, που τη βρίσκουμε με τη μάνα της και τις δύο κόρες της να έρχεται κατατρεγμένη να συναντήσει τον σύζυγό της, μέχρι τον θάνατό της το 1972. Σε αυτά τα πενήντα χρόνια παρακολουθούμε θανάτους των δικών της προσώπων, χωρισμούς, τους δύο γάμους της, την καριέρα της, πρώτα ως ηθοποιού και μετά ως στιχουργού, τις σχέσεις της με τους ανθρώπους που αγάπησε και το αυτοκαταστροφικό της πάθος με τον τζόγο.

Πέρα από προφανείς δυσκολίες, όπως την αναπαράσταση ενός ιστορικού προσώπου, για το οποίο όλοι έχουν κάποια άποψη, και βέβαια την ιδιομορφία του πολυσχιδούς ταμπεραμέντου της Ευτυχίας, το σενάριο είχε και μια μεγάλη έξτρα δυσκολία: έπρεπε αυτά τα πενήντα χρόνια που την παρακολουθούμε να νιώσουμε ότι βλέπουμε μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος κι όχι αποσπασματικά χαριτωμένα γεγονότα, που διαθέτει άπειρα μεν το βιβλίο, αλλά χρειάζονται “χτίσιμο” για να έχει η ταινία σασπένς και πλοκή.

Γι’ αυτό τον λόγο έπρεπε πολλές φορές να θυσιάσουμε την αλήθεια, χάριν της μυθοπλασίας, δηλαδή να πάρουμε αφορμή ένα γεγονός και να το αποδώσουμε έτσι όπως θα αναδείκνυε την ιστορία μας κι όχι απαραίτητα όπως ακριβώς έγινε. Αλλιώς θα μιλούσαμε για δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ κι όχι για ταινία».

 

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής

The post Η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου γίνεται ταινία: Τι λέει η σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη στο People appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!